Karácsony: élet-halál kérdése egy zöldebb Budapest

Karácsony: élet-halál kérdése egy zöldebb Budapest

Budapestnek is fel kell készülnie a városokat sújtó egyre extrémebb hőhullámokra. Ennek érdekében Karácsony Gergely főpolgármesterként a város legnagyobb parkerdejét hozná létre, valamint zöldfolyosóval kötné össze a Margitszigetet a Római-parttal.

Az éghajlatváltozás miatt Európát egyre szélsőségesebb hőhullámok sújtják. Mint arra a 24.hu cikke is rámutatott, ez a városokban jelenti a legnagyobb veszélyt, hiszen a sok beton, a sötét felületek többszörösen okádják vissza a hőt, így még éjjel sem tud lehűlni a levegő.

Karácsony Gergely közös főpolgármester-jelölt ennek kapcsán kijelentette: a változás élet-halál kérdése! Míg a légszennyezés ma már életeket követel, addig Tarlós István jól látható módon csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Karácsony: Tarlós csak Orbán bábja

Karácsony Gergely főpolgármesterként létre fogja hozni a város legnagyobb telepített parkerdejét Csepelen és a Ferencvárosban, a Budapesti Nagyerdőt. Emellett zöldfolyosóval kötik össze a Margitszigetet a Római-parttal.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.