Karácsony: élet-halál kérdése egy zöldebb Budapest

Karácsony: élet-halál kérdése egy zöldebb Budapest

Budapestnek is fel kell készülnie a városokat sújtó egyre extrémebb hőhullámokra. Ennek érdekében Karácsony Gergely főpolgármesterként a város legnagyobb parkerdejét hozná létre, valamint zöldfolyosóval kötné össze a Margitszigetet a Római-parttal.

Az éghajlatváltozás miatt Európát egyre szélsőségesebb hőhullámok sújtják. Mint arra a 24.hu cikke is rámutatott, ez a városokban jelenti a legnagyobb veszélyt, hiszen a sok beton, a sötét felületek többszörösen okádják vissza a hőt, így még éjjel sem tud lehűlni a levegő.

Karácsony Gergely közös főpolgármester-jelölt ennek kapcsán kijelentette: a változás élet-halál kérdése! Míg a légszennyezés ma már életeket követel, addig Tarlós István jól látható módon csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Karácsony: Tarlós csak Orbán bábja

Karácsony Gergely főpolgármesterként létre fogja hozni a város legnagyobb telepített parkerdejét Csepelen és a Ferencvárosban, a Budapesti Nagyerdőt. Emellett zöldfolyosóval kötik össze a Margitszigetet a Római-parttal.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.