Karácsony: Valódi segítséget a Budapesti fiataloknak!

Karácsony: Valódi segítséget a Budapesti fiataloknak!

Karácsony Gergely, közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Fekete Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatón ismertették, hogyan oldanák meg a budapesti fiatalokat sújtó legnagyobb problémákat. 

 

Az októberi választásnak az is a tétje, hogy a Fidesz és a kormánypárthoz kötődő hatalmi körök mennek-e el Budapestről, vagy a fiatalok - jelentette ki Karácsony Gergely

Fekete Győr András: A magyar fiatalok több Európát és kevesebb Putyint akarnak!

 Ma Magyarországon hatalmas azon fiatalok elvándorlása, akik külföldön kamatoztatják képzettségüket és tudásukat. Ez a kormány rossz politikája miatt van, de a fővárosi önkormányzat sem tett semmit a fiatalok magasabb jövedelméért és az alacsonyabb lakhatási költségekért. Ennek kapcsán Karácsony Gergely leszögezte: Ha Tarlós István annyira ragaszkodik ahhoz, hogy megafonba kiabáljon, akkor kellett volna ezt megtennie, amikor a Fidesz-kormány elüldözte a CEU-t, vagy akkor, amikor az Orbán-rezsim einstandolta az akadémiai kutatóhálózatot. De szót emelhetett volna akkor is, amikor a letelepedési kötvények birtokosai a spekulációs célú lakásvásárlásokkal az egekbe emelték Budapesten az ingatlanárakat.

Karácsony: A kormány és Tarlós miatt hatalmas a magyar agyak elvándorlása!

Az egyik legégetőbb indok, amiért Budapesten mielőbb változásra van szükség az az, hogy 2018-ban világviszonylatban nézve is Budapesten nőttek a legnagyobb mértékben az ingatlanárak. Ezért is dolgoztak ki a Momentum szakértőivel közösen egy lakhatási programot. Ez első sorban a bérlakásépítés és a nonprofit lakásépítést ösztönzéséről szól, valamint része lenne egy, a lakástulajdonosokat és a bérlőket összekötő lakásügynökség létrehozása, az albérleti díjak szabályozása, valamint a lakásügyi ombudsman hivatalának felállítása is. 

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szomorúnak tartja, hogy a fővárosnak jelenleg semmilyen gazdasági és tudományos stratégiája nincsen. Ezért vállalta a Budapesti Tudományos Akadémia létrehozását.

Karácsony: Budapestnek a tudás alapú gazdaság központjává kell válnia!

Karácsony Gergely főpolgármesterként mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Budapest a tudás alapú gazdaság közép-európai központjává váljon, hiszen a fővárosnak ehhez minden adottsága meg lenne. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.