Kocsis Máté cége nem adta le tavalyi beszámolóját

Kocsis Máté cége nem adta le tavalyi beszámolóját

Adminisztrációs hibával védekezik Markó Zsófia, a Fidesz képviselőcsoportjának sajtófőnöke, a Hobby-Key Kft. éves kötelező beszámolójának hiányával kapcsolatban. 

Kocsis Máté családi cégének a számviteli törvények szerint csak úgy, mint minden olyan cégnek, melynek december 31-e a mérlegkészítés fordulópontja, május 31-ig kellett volna közzétennie az éves beszámolóját.

Ez nekik nem igazán sikerült - közölte az Mfor. 

Fémáru, szerelvény és fűtési berendezés nagykereskedelem van megjelölve a cég fő tevékenységeként, amiből 2013 és 2017 között mondhatni egész kiegyensúlyozott forgalmat generáltak. Sőt, nem csak kiegyensúlyozottat, de meglehetősen bőségeset is, ugyanis az éves nettó árbevétel a céginformációs adatbázisok szerint 77 és 98 millió forint között állt meg. Ebből a proftiból Kocsis minden évben vett ki saját részre osztalékot.

A Fidesz frakcióvezetőjénél érdeklődött a lap a 2018-as mérleg hiányának lehetséges okáról, amire Markó Zsófia, a Fidesz képviselőcsoportjának sajtófőnöke reagált. Azt állítja, hogy az üzletvezetőtől kapott tájékoztatás alapján a NAV felé szabályosan, határidőre be lett nyújtva a beszámoló, pont mint minden évben. 

"Az előző könyvelő ügyfélkapu/cégkapu regisztrációs és technikai problémái miatt nem került időben feltöltésre, ezt december 31-ig pótolhatja."

Azt nyilaktozták, hogy a NAV-hoz minden dokumentum megfelelően be lett nyújtva, így vélhetően adminisztrációs hibáról van szó, mely a cég működését egyáltalán nem érinti. 

Mi meg most jöttünk le a falvédőről.

Kiemelt kép: Kocsis Máté Hivatalos Facebook-oldal

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.