Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen adatok alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások fenntartása mellett - olvasható Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleményében, amit a Demokratikus Koalíció juttatott el szerkesztőségünkhöz.

A közleményben a főpolgármester-helyettes ismerteti: a kormány úgy döntött, hogy az egész országban feloldja a kijárási korlátozásokat Budapest és Pest megye kivételével. Azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen adatok alapján tette - írja Gy. Németh Erzsébet.

Karácsony Gergely humán területekért felelős helyettese szerint az elégtelen tesztelés és a kormányzati titkolózás eredményeképp ma azt kellene elhinnünk, hogy a kétmilliós Budapest korlátozása mindössze 1503 fertőzött miatt indokolt, míg például a lakosságarányosan hozzávetőleg ugyanilyen mértékben fertőzött Fejér megyében már semmilyen korlátozásra nincs szükség. A hivatalos adatok tehát nem támasztják alá a kormány döntését, kérdés, hogy léteznek-e egyáltalán olyan, nem hivatalos adatok, amelyek igen - teszi hozzá a DK-s politikus.

A Demokratikus Koalíció a közleményben felszólítja a kormányt, hogy ne titkolózzon sem Budapest vezetése, sem a budapestiek előtt, hanem hozza nyilvánosságra, hogy milyen adatok alapján tartja indokoltnak a budapesti kijárási korlátozások fenntartását!

Átláthatóságra, kölcsönös bizalomra és korrekt tájékoztatásra lenne szükség ahhoz, hogy egyetlen budapestiben se ébredhessen fel a gyanú, hogy a kormány pártpolitikai alapon döntött, és a tavalyi önkormányzati választáson elszenvedett vereségét szeretné megbosszulni a budapestieken a korlátozások fenntartásával - írja Gy. Németh Erzsébet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.