Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen adatok alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások fenntartása mellett - olvasható Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleményében, amit a Demokratikus Koalíció juttatott el szerkesztőségünkhöz.

A közleményben a főpolgármester-helyettes ismerteti: a kormány úgy döntött, hogy az egész országban feloldja a kijárási korlátozásokat Budapest és Pest megye kivételével. Azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen adatok alapján tette - írja Gy. Németh Erzsébet.

Karácsony Gergely humán területekért felelős helyettese szerint az elégtelen tesztelés és a kormányzati titkolózás eredményeképp ma azt kellene elhinnünk, hogy a kétmilliós Budapest korlátozása mindössze 1503 fertőzött miatt indokolt, míg például a lakosságarányosan hozzávetőleg ugyanilyen mértékben fertőzött Fejér megyében már semmilyen korlátozásra nincs szükség. A hivatalos adatok tehát nem támasztják alá a kormány döntését, kérdés, hogy léteznek-e egyáltalán olyan, nem hivatalos adatok, amelyek igen - teszi hozzá a DK-s politikus.

A Demokratikus Koalíció a közleményben felszólítja a kormányt, hogy ne titkolózzon sem Budapest vezetése, sem a budapestiek előtt, hanem hozza nyilvánosságra, hogy milyen adatok alapján tartja indokoltnak a budapesti kijárási korlátozások fenntartását!

Átláthatóságra, kölcsönös bizalomra és korrekt tájékoztatásra lenne szükség ahhoz, hogy egyetlen budapestiben se ébredhessen fel a gyanú, hogy a kormány pártpolitikai alapon döntött, és a tavalyi önkormányzati választáson elszenvedett vereségét szeretné megbosszulni a budapestieken a korlátozások fenntartásával - írja Gy. Németh Erzsébet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.