Nagyon rosszul állunk a nemek közti egyenlőséggel

Nagyon rosszul állunk a nemek közti egyenlőséggel

A Világgazdasági Fórum által készített és a Euronews által szemlézett kutatásban, melynek középpontjában a nemek közötti egyenlőség állt, Magyarország nagyon rossz helyen szerepelt.

A 153 országot rangsoroló listán mindössze a 105. helyet sikerült elérnünk, ami elég elkeserítő, viszont sajnálatos módon, nem túl meglepő.

A 2018-as tendenciákhoz képes pedig még rontottunk is. Azaz rontott a kormány és az országunk vezetése. Az már csak extra pofon, hogy a  kelet-európai és közép-ázsiai régióban csak Tádzsikisztánt tudtuk megelőzni, ami egyet jelent azzal, hogy ebben a térségben az utolsó előtti helyen végeztünk.

De valljuk be, számíthattunk erre a pocsék eredményre, hiszen a menő finn kormány megalakulása kapcsán is ismét egyértelművé vált, hogy a miniszterelnökünket és hímsoviniszta csatlóstársait cseppet sem érdekli, hogy bármilyen érdekképviseletet kapjanak a nők. 

Orbán kőkorszaki hímsoviniszta hozzáállását mind megszívjuk!

A szupermenő új finn kormány megalakulása kapcsán ismét világossá vállt: Orbán és csicskái kőkorszaki, aljas soviniszta politikusok, akiket a legkevésbé sem érdekli, hogy bármiféle érdekképviseletet kapjanak a nők. Ma megalakult az új finn balközép kormánykoalíció. Ha megnézzük az ezt alkotó pártok vezetőit egy dolog akkor is azonnal feltűnik, ha nem követjük a Finn politikát: Az összes kormánypárt vezetője nő.

A legkisebb különbség a férfiak és nők között Izlandon, Norvégiában és Finnországban volt.

Az első tízbe egyébként még Svédország, Nicaragua, Új-Zéland, Írország, Spanyolország, Ruanda és Németország is megtalálható, tette közzé a 24.hu A régiók közül Nyugat-Európa áll a legjobb helyen, itt sikerült az egyenlőtlenségek 77 százalékát teljesen felszámolni. 

Ahhoz, hogy az egész világban ilyen jó arány legyen, vagy totálisan megvalósuljon a nemek közti egyenlőség körülbelül száz év lenne elegendő - olvasható a Nemek Közti Egyenlőtlenségről szóló globális jelentésben. Nyugat-Európában viszont már 54 év alatt sikerülhetne. 

Sajnos nincs mit ezen szépíteni: a mocskos kormányunkat egyáltalán nem zavarja, hogy egyre csak nőnek a nemek közötti egyenlőtlenségek Magyarországon. 

De mit is várhatnánk, amikor a fidesz úgy gondolja, hogy az asszonyoknak otthon, a konyhában van a helyük és még a kisujjukat sem mozdítják meg a nők érdekeinek képviselete kedvéért? És ne legyen az embernek hányingere...

 via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.