Orbán megint hazudott - egész Budapestet becsapta!

Orbán megint hazudott - egész Budapestet becsapta!

Hiába ígérgette Orbán, hogy a Tarlóssal kötött megállapodás érvényben marad, a Fidesz-kormány újabb Budapest-ellenes törvénymódosítással állt elő. Karácsony Gergely főpolgármester szerint azonnal vissza kell vonni ezt a javaslatot.

Kedden sajtótájékoztatón beszélt Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára legújabb törvénymódosító javaslatáról. Mint mondta, az önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának tartja a helyi tömegközlekedés finanszírozását a kormány. Ezért "törvénybe fogjuk foglalni, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítani". Miután ezt biztosították az önkormányzatok, azután lehet az adóból fennmaradt pénzt másra is költeni.

Karácsony: Nem tudom, hogy ez mi a túró!

Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd cmű műsorában reagált Tuzson javaslatára. A főpolgármester szerint a törvénymódosítás teljesen ellentétes Orbán és Tarlós megállapodásával. Pedig a választások után a miniszterelnök azt mondta, a megállapodás szent és sérthetetlen.

Orbán tehát ismét becsapta a budapestieket.

Ha az állam ezzel a lépéssel kivonul a közösségi közlekedés finanszírozásából, mi lesz a következő? Ki fog vonulni az oktatásból és az egészségügyből is? - Tette fel a kérdést a főpolgármester. 

Karácsony: Ezt a javaslatot vissza kell vonni!

Ráadásul az interjúból az is kiderült, Karácsony ezt a javaslatot csak a sajtóból ismerte meg. Orbán és fideszes csicskái tehát még annyira sem tisztelik a budapesti embereket, hogy egy életüket jelentősen befolyásoló döntésről legalább a főpolgármestert értesítsék.

A fideszes politikusoknak ismét sikerült egy kicsinyes és rendkívül aljas lépéssel hátba szúrniuk a magyar embereket.

A Karácsony Gergellyel készült teljes interjú:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.