Óriási hiányokat tárt fel Veres Pál a Miskolc Holdingnál

Óriási hiányokat tárt fel Veres Pál a Miskolc Holdingnál

A korábbi Fidesz-báb városvezetés a fizetésképtelenség határára sodorta a Miskolc Holding Zrt.-t - ez derült ki a Veres Pál megbízásából végzett átvilágításból.

Még a korábbinál gondoltaknál is súlyosabb a helyzet a városi cégcsoport anyagi helyzetben. Ma már olyan tragikus állapotban van a Holding, hogy a meglévő 7 milliárd forintos folyószámla hitelkeretet 2019 végén 9 milliárd forintra kellett emelni. Máskülönben a csoport tagvállalatai fizetésképtelenné váltak volna.

Tönkretették Miskolc gazdasági helyzetét Orbán csicskái!

A Veres Pál által indított átvilágításból az is kiderült, Miskolc önkormányzata a Holding legnagyobb adósa, az ugyanis közel 10 milliárd forinttal tartozik a csoportnak. 

Évek óta nem tudott gazdaságosan működni a Holding.

Utoljára 3 éve, 2017-ben volt pozitív a csoport gazdasági eredménye. Csak 2019-ben több mint 200 milliós veszteség várható. 

Nehéz feladat vár Veres Pálra.

A most megemelt folyószámlahitel-keret a Holding helyzetén csak egy kis ideig segít. Éppen ezért Veres Pálnak és városvezetésének a Holding teljes üzleti modelljét és működését újra kell gondolnia 

A helyzet fenntarthatatlan, a város vezetésének sürgős megoldást kell találnia, hogy eredményes, költséghatékony, átlátható szervezet jöjjön létre!

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.18

BKK: átmenetileg bezárnak az ügyfélközpontok

Az új koronavírus terjedésének megelőzéséért, illetve megfékezéséért csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélközpontjai - írja az MTI.

  • 2020.03.17

Karácsony: bezárják a fővárosi játszótereket

Bezárják a budapesti játszótereket a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.09

Lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomásokat

Mától a zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt - írja az MTI