Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

Több kilométerről is látszott a füstje annak a közel 100 négyzetméteres elhagyatott raktárépületnek, ami pár héttel ezelőtt égett porrá a Népligetben. Ez a tűzeset hívta fel az Index figyelmét egy már több éve folyó ingatlanmutyira. Összeállításukból kiderül, hogy vezetett egy pénzéhes vállalkozó mohósága a tűzhöz és ahhoz, hogy drogosok vették birtokba a Taraliget környékét.

Tamás László Fidesz-közeli vállalkozó, a Taraliget lakópark tulajdonosa évek óta hadjáratot folytatott a Népligetben működő teniszklub ellen. Sajnos sikerrel.

Korábban egy másik sportpálya lenyúlásával és tönkretételével jutott a területhez, ahova a lakópark épült. Így lett tehát egy közösségi és sportolási célokat szolgáló nagyjából zöldnek tekinthető övezetből "túlárazott panel".

A Fidesz-közeli vállalkozó szándékosan tette tönkre a teniszklubhoz vezető közműveket, hogy ellehetetlenítse a működését. Ezen kívül lezárták a pályákhoz vezető Kismartoni út Népliget felőli végét. Emiatt meghalt egy 61 éves férfi, aki teniszezés közben lett rosszul. A mentők csak hosszú kerülő árán tudtak eljutni az idős férfihoz.


Tamás László nagyvállalkozó a Nemzet Gázszerelőjével együtt egy meccsre is elkísérte Szotyizó Viktort.

A taraligeti lakásokat eredetileg még azzal hirdették, hogy teniszpálya van a közelben. Vajon most azzal hirdetik, hogy kellemes zöldövezetben lehet drogozni?

Állítólag D. Kovács Róbertnek is van egy lakása a Népliget melletti lakóparkban. Azóta lehet, hogy jobb helyre költözött?

Kőbánya fideszes polgármesterének vajon tetszik, amilyen a lakókörnyezete lett? Amíg még működött a teniszpálya főleg gyerekes családok, futók és kutyasétáltatók jártak a környékre. Mostanra helyüket jórészt átvették a drogosok. 

Sokszor találni eldobott fecskendőket, használt óvszereket, hátrahagyott ruhadarabokat vagy szemetet.

Mivel a Népligetből kiszakított földterület osztatlan közös tulajdon,  A vállalkozó nyilvánvaló célja, hogy a korábban a teniszakadémiához tartozó területeket megkaparintsa, és ott busás haszonnal még több lakóparkot építsen. Nem utolsó sorban a zöldövezet kárára.

A teniszakadémia pusztulását most az tetőzte be, hogy július 7-én egy 13 éves fiú rongálási szándékkal felgyújtotta az egyik romos raktárat. Mivel látható lángok nem voltak, a tűzoltók csak akkor jöttek ki, amikor már szinte az egész épület leégett.

D. Kovács annak ellenére, hogy ő maga szeret szép környezetben lakni, nem mindig tartja ezt szem előtt, amikor Kőbánya kevésbé tehetős lakóinak környezetéről van szó. A polgármester ilyenkor a zöldövezet és a fák helyett inkább a betont részesíti előnyben.

Nem ez volt az első eset, hogy nagy füsttel égett valami Kőbányán. A Fidesz-közeli FE Group Invest Zrt. telephelyén nem tudni biztosra, miért gyulladt ki az elektronikai gépekből álló hulladék.

(képünk illusztráció)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.