Szabó és Dukán: Feszültségkeltés helyett szolidaritást!

Szabó és Dukán: Feszültségkeltés helyett szolidaritást!

Miután Csepel fideszes polgármestere undorító uszításba kezdett a hajléktalanok ellen, Szabó Szabolcs és Dukán András Ferenc közös levélben parancsoltak megálljt a gyűlölködésnek. 

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője és Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli önkormányzati képviselője közös levélben fordultak Borbély Lénárd fideszes polgármesterhez. A politikusok megelégelték ugyanis azt a feszültségkeltést, amit Borbély és fideszes társai művelnek. 

Feszültségkeltés helyett szolidaritást és összetartást!

Mint arról már többször beszámoltunk, a csepeli fideszesek élükön Borbély Lénárddal és Németh Szilárddal azzal hergelik a csepeli lakosokat, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót hozna létre. Ezzel sajnos nem csak Karácsony ellen uszítanak, de az elesett, támogatásra szoruló hajléktalanok ellen is.

Szabó Szabolcs és Dukán András levelét változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajnálattal olvastunk a csepeli ideiglenes hajléktalanszálló ügyében kialakult helyzetről. Veszélyhelyzetben mutatkozik meg, hogy ki a felelős vezető. Kiszolgáltatott társadalmi csoportok elleni hergeléssel elterelni a figyelmet a valódi problémákról nem csak felelőtlen, de erkölcstelen is. 

A főváros és a főpolgármester álláspontja világos, az Ön polgármesteri nyílt levele és Ábel Attila alpolgármester petíciója ezért kizárólag hangulat- és gyűlöletkeltésre alkalmas. 

1. Ideiglenes szállásról van szó, amivel a túlterhelt szállók tehermentesítése történne meg, ezzel a járványgócok kialakulása kerülne megakadályozásra. Ez minden budapesti és csepeli lakos érdeke.

2. Csak olyanok lennének itt ideiglenesen elhelyezve, akik tesztelésre kerültek COVID19-re, és a tesztjük negatív lett, tehát nem betegek. 

3. Az ideiglenes lakosok nem hagyhatják el a kijelölt ingatlant, tehát Csepel utcáin nem nőne a hajléktalanok száma.

4. Nem csak Csepelen, hanem más kerületekben is kialakításra kerülnek ilyen ideiglenes szállók, nem Csepel ellen szól a rendelkezés.  

Irományaik nagy része arról szól, hogy Csepelen van elég hajléktalanszálló, illetve a belvárosi helyszínt kifogásolja. Ezért azt javasoljuk, hogy egyeztessen Csepel a fővárossal, és javasoljon más ingatlant, amely Önök szerint megfelelőbb helyen van. Akár lehet olyan Önök által említett csepeli hajléktalanszálló is, ami bővíthető vagy üres kapacitásokkal rendelkezik. 

Kérjük Önöket, hogy veszélyhelyzetben a nemzeti összetartozás fontosságát tartsák szem előtt, ne széthúzást keltsenek. Legyenek emberségesek, ne az ellenséget, hanem az elesettet lássák ezen szerencsétlen embertársainkban. Ők olyan helyzetben vannak, amibe remélem egyikünk sem kerül soha. Örüljünk annak, hogy nem kell így élnünk, rászorulva másokra, és hozzunk mindannyian egy kis áldozatot. Ne gyűlölködjünk, tegyünk meg mindent, hogy olyan megoldást találjunk az ilyen kérdésekre, ami nem szívtelen, de nem is okoz aránytalan kényelmetlenséget a többségi társadalomnak sem.

Üdvözlettel:

Szabó Szabolcs (országgyűlési képviselő, Csepel-Soroksár)

Dukán András Ferenc (csepeli önkormányzati képviselő, Momentum)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.