Vízilabda-csőd: Menekülnek a felelősség elől Nyitrai Zsolt csicskái

Vízilabda-csőd: Menekülnek a felelősség elől Nyitrai Zsolt csicskái

Pedig a fideszes Kovács Cs. Tamásnak feladata lett volna észrevenni a szabálytalanságokat.

Tegnap az egri Fidesz sajtótájékoztatón próbálta a jelenlegi városvezetés nyakába varrni a vízilabda csapatokat működtető cég fizetésképtelenségét. Mindenképpen Mirkóczki Ádám és az önkormányzat felelősségét próbálták meg bebizonyítani. Sikertelenül, hiszen a cégnél a NAV állapított meg szabálytalanságot, és rót ki bírságot.

Pár hónapja még nem volt fontos.

Az egri vízilabda klubot működtető kft. nem az önkormányzat tulajdonában van. A város ennek ellenére minden évben ad támogatást a vízilabda csapatnak. Idén 68 millió forint volt beállítva a költségvetésben, amit egyik fideszes képviselő sem szavazott meg. Tehát az év elején a Fidesznek még nem volt fontos az egri vízilabda életben maradása.

Kovács Cs. Tamás nyakig benne van.

A klubot működtető cég felügyelő bizottságának elnöke viszont pont az a Kovács Cs. Tamás, aki tegnap a polgármestert igyekezett pocskondiázni az ügyben. Neki biztosan tudnia kellett a szabálytalan működésről, hiszen a felügyelő bizottságnak éppen a szabályos működés vizsgálata a legfőbb feladata. De már tavaly ősszel is felröppentek hírek a vízilabdások körül, akkor belső vizsgálat indult állítólagos:

Kifizetetlen számlák, eltűnt tao-pénzek, szabálytalan szerződések, megsemmisített iratok miatt.

Akkor az adóhivatal közlése szerint lezárult a vizsgálat, de most Szécsi Zoltán, a cég vezetője egy évek óta tartó vizsgálat eredményéről beszél. Ennek eredményeképpen súlyos bírságot szabott ki a cégre a NAV.

A felelősség az előző cégvezetésnél, és a Fidesz által vezetett felügyelő bizottságnál van. Kovács Cs. Tamásnak kell magyarázatot adni a szabálytalan működésre!

Kép forrása: Oroján Sándor Facebook-oldal

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.07.01

Dukán András: A Momentum tiltakozik a tűzijáték ellen

A Momentum határozati javaslattal lép fel a méregdrága tűzijáték ellen - jelentette ki Dukán András Ferenc, a párt csepeli képviselője. 

  • 2020.07.01

Tapló Tarlós kínosan mentegetőzik Orbán csicskamédiájánál

Tarlós még mindig hibát hibára halmoz. Ahelyett, hogy méltósággal viselte volna bukását, szánalmas vagdalózással próbálkozik.