Ismét gyanúba keveredett Wohner Zsolt

Ismét gyanúba keveredett Wohner Zsolt

Úgy tűnik hiába folyik évek óta nyomozás a fideszes szennyvízmaffia vezetője, Wohner Zsolt ellen, ez még nem akadálya annak, hogy egy nyertes pályázat által kaszáljon néhány milliót.

Az önkormányzati választási kampány végéhez közeledve mindent bevetnek Budapest XXII. kerületében, Budafok-Tétényben az útépítők,  és már közel negyven utcát aszfaltoztak le - írta meg a 24.hu.

A budapesti földutak lebetonozására tavaly ilyenkor a kormány 10 milliárd forintot tett félre. Ebből a támogatási pénzből Budafok-Tétény kissé több, mint 1,1 milliárd forintot igényelt, amit sikeresen meg is kaptak. Akkor úgy számolták, hogy ha ehhez még hozzáadnak 135 millió önrészt, abból fedezni is tudják majd a munkálatokat. Ezt vélhetően rosszul gondolták. A közbeszerzések kiírása után a nyertes árajánlatok bruttó összege 1,7 milliárd forinton is túl volt, pontosan 435 millióval lett drágább a projekt, mint ahogy azt eredetlieg elképzelték. 

A legnagyobb nyertes kilétét pedig gyanús dolgok lengik körbe. Milyen meglepő...

"A legnagyobb nyertes gy olyan cég, amelynek tulajdonos-ügyvezetője jó ismerője az önkormányzat városfejlesztési és -üzemeltetési irodája vezetőjének. A Nova Bau Hungary Kft. vitte el a megbízások csaknem kétharmadát, bő 1,1 milliárd forint az általuk elnyert munkák értéke. A második legtöbbet nyerő cég ennek a felét, a harmadik vállalkozás csupán pár tízmilliót zsebelhet be. Volt egy negyedik aspiráns is, ő nem kapott semmit."

A 12 vállalkozás közül, amiket arra kért fel az önkormányzat, hogy tegyenek árajánlatot, elvileg nyolc egyáltalán nem is pályázott. A maradék négy közül dőlt el a verseny, és mivel minden felújítandó útra kellett árajánlatot adni, így akadtak kisebb problémák: volt, hogy csak két cég akart leaszfaltozni egy utcát, a másik utcát már három, de természetesen akadt olyan is, amit mind a négy cég vállalta volna. A Nova Bau nyilvánvalóan mindenhol versenybe szállt.

A 24.hu úgy tudja, Wohner Zsolt feleségének, Wohnerné Novák Noéminek az unokaöccse a cég kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője: Novák Zoltán Nándor.

Ez utóbbi rokoni ág, azért némi aggodalomra adhat okot. Így már nem is olyan különös, hogy miért ez a cég lett a befutó.

Elviekben a Nova Bau Hungary Kft. a XXII. kerületben 2014-ben kezdett el kivirágozni. Nem hinnénk, hogy tiszta véletlen lenne az, hogy éppen ebban az évben került az önkormányzati hivatalba és lett a városfejlesztési és -üzemeltetési iroda vezetője Wohner Zsolt. A cég 2014-ben már nettó 70 milliós értékű megbízatást tudhatott magáénak, egy év múlva már kétszer ennyit, 2016-ban pedig már 200 millió forint feletti megrendelést tettek zsebre. Az összeg valószínűleg ennél valamicskével több volt, mert a kisebb megbízatások nem szerepeltek a DK-s Perlai Zoltán ellenzéki képviselő által végzett szerződésgyűjtésben. 

A 24.hu felkereste a szereplőket, akik elég elzárkózóak voltak, egyedül Novák Zoltán Nándor írt válaszában annyit, hogy "cégünk semmilyen politikai indíttatású témában nem kíván részt venni és adatot szolgáltatni."

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.