41 napirendet tárgyaltak a dunaújvárosi közgyűlésen

41 napirendet tárgyaltak a dunaújvárosi közgyűlésen

Tegnap délelőtt a Városháza C szárnyában került sor a közgyűlésre, ahol terítékre kerültek a vészhelyzettel kapcsolatos kérdések, illetve a közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési témái is. 

A képviselők tartották egymás között a két méter távolságot, és a szükséges intézkedéseknek eleget tettek.

A rendkívüli ülést az indokolta, hogy számos fontos, a várost érintő témában kellett döntéseket meghozniuk. A tanácskozáson végül 41 napirendet tárgyaltak, egyet ugyanis le kellett venniük. 

A fontos témák között szerepelt az önkormányzat idei közbeszerzési terve, de a köztemető üzemeltetése, valamint a közigazgatási területen végzett közfeladatok ellátásával kapcsolatos javaslat is megtalálható volt a napirendek között. Emellett tárgyalták a közterületi hulladékgyűjtő edények és kosarak ürítésére vonatkozó vállalkozási keretszerződés részleteit - olvasható a város hivatalos honlapján.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal is született egy megállapodás, a térfigyelő rendszer üzemeltetése kapcsán. Valamint döntöttek a Nemzeti Szabadidős-Egészség Programban nyert futókör kialakításához saját forrásból biztosított önerő kiegészítéséről is. 

Az önkormányzat külön helyiséget biztosít a Dózsa György úton az Anyák a Hordozásért Alapítvány számára.

Ezen felül pedig a Ruhagyári út kommunális szennyvízének és a város közcsatorna-hálózatának összekötésére készített tervezési szerződését szavazásra bocsátották. Szóba került a Dózsa Mozicentrum és az élményfürdő kültéri medencéjének téliesítése miatt felmerülő többletköltség is.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.07.01

Mélyen vallásos életet élt Szijjártóék pedofil nagykövete, egy év felfüggesztettel megúszta

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaleta Gábort.