5 mondat Tarlóstól, amit ő se gondolt komolyan

5 mondat Tarlóstól, amit ő se gondolt komolyan

Kedvenc fővárosi polgármesterünk majdnem minden tizedik mondata hazugság. A legszomorúbb az egészben, hogy ezeket általában el is hiszi. De a sok kamu között megbújik jó pár olyan briliáns megnyilvánulás, amiket még ő sem gondolhatott komolyan.

1. „Az igazság az, hogy évek óta küzdök az egységes parkolási rendszerért.”

Ha ezt küzdésnek nevezi, akkor lehet, valamit rosszul csinál főpolgármester úr. Mondjuk, kezdhetné azzal, hogy nem szedi be elképzelhetetlen financiális szabálytalansággal az autósok pénzét és nem zsebeli ki ezekkel a botrányos módszerekkel Budapestet. Változás ugyanis e téren sem történik évek óta, azt leszámítva, hogy egyre több és több pénz tűnik el a félhomályban.

2. „Ez egy magánjellegű rendezvény volt, nem közpénzből lett finanszírozva.”

Le ne szakadjon a plafon. Ez a mondat akkor hagyta el Tarlós száját, amikor a 70. szülinapi partijáról kérdezte őt az Index, ahol Orbán is meglepetésszerűen megjelent. Bizonyára nem az emberek pénzén szervezte meg milliós költségű buliját, amikor még a reggeli kávéját is a mi pénzünkből issza.

3. „Egy eredményes népszavazás esetén ugyanott fogunk tartani, mint most, az semmit nem befolyásol.”

Már miért is befolyásolna, nem igaz? Hiszen mit számít a lakosok érdeke és véleménye, amikor van egy olyan fővárosi polgármesterünk, aki magasról tesz arra, hogy mit akar a nép. A 2018-as 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezés végeredménye ugyanis semmit nem számított. Mert úgy néz ki, hiába „A 3-as metró mindenkié” szlogen, mégiscsak Tarlós dönt a sorsáról, aki valószínűleg még életében nem ült rajta.

4. „Nem rozsdafolt volt a rozsdafoltnak kinéző folt a felújított orosz metrón, hanem olajfolt.”

Szemüveget mindenkinek! 2017-ben lepték el az online világot azok a fotók, amelyeken egyértelműen látszódott, hogy az első körben felújított orosz metrók máris rozsdásodnak, reped rajtuk az acéllemezburkolat. Tarlós reakciója a látottakra az volt, hogy fejezzék be a hangulatkeltést, mert a metrók nem rozsdásodnak, csak olajfoltosak... Azon nyomban le is lettek takarítva. Csak nem jött le az olajfolt. Most akkor mi van? Hát persze, le kell cserélni a takarítószolgálatot!

5. „Én önálló ember vagyok, haver!”

Azaz nem a mocskos fidesz-kormány bábja? Ez a kijelentés lehet Orbánnak nem esett azért túl jól, nem gondolja? Nagyon friss és ropogós még ez a mondat, ami az ellenzéki Karácsony Gergely aktivistáinak meggyalázása közben bukott ki belőle, majd bejárta az egész médiát. Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy hamarosan pólók és bögrék is el lesznek látva ezzel a felirattal.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.