A BKK új vezetőjének jobbnál jobb tervei vannak Budapest közlekedésével

A BKK új vezetőjének jobbnál jobb tervei vannak Budapest közlekedésével

Még idén megkezdődhet a 3-as metró aluljáróinak felújítása. Ráadásul az elektromos rollerek és az e-jegy ügyével is foglalkozik Varga Ivett. Nem kétség: a lehető legjobb vezérigazgató kerület a BKK élére. 

Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ új vezérigazgatója a 3-as metró középső szakaszának felújításával egy időben megkezdené az ottani aluljárók akadálymentesítését is. Az MTI-nek adott interjújában mesélt terveiről. 

Rengeteg menő terve van Varga Ivettnek. 

Mindemellett mobilitási pontok létrehozását is tervezi. Ebben olyan megoldásokon gondolkodnak, mint a virtuális dokkolók kialakítása. Az elektromos rollereket például csak ott lehetne elhelyezni, megakadályozva azt, hogy városszerte bárhol "elhagyják" őket.

Már idén lezárulhat 3-as metró meghosszabbításának tervezése. A 3-as metró meghosszabbítása, valamint a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésére megvan, honnan szereznék be a forrásokat. 

A szükséges források rendelkezésre állnak.

Elsődleges szempont számukra a belvárosi forgalom csillapítása. A gyalogos- és kerékpárosbarát közlekedés támogatása. Az ezekhez szükséges infrastruktúra fejlesztése. 

Az E-jegyrendszerrel is haladt az új vezérigazgató.

Varga Ivett a lehető leghamarabb lezárná a Tarlósék által elhibázott elektronikus jegyrendszert. A vezérigazgató úgy fogalmazott, a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék lezárni. Egy stabil rendszer kialakítása a cél. Olyan fővárosi e-jegyrendszert akarnak, amely az agglomerációs közlekedési lehetőségekkel is kompatibilis.

Már tavasszal nagy lépést tesznek a Lánchíd felújításában. 

A vezérigazgató a Lánchíd felújításáról elmondta, várhatóan még tavasszal közbeszerzési eljárást indítanak.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.