Varga Ivett működő e-jegyrendszert hoz létre a BKK élén

Varga Ivett működő e-jegyrendszert hoz létre a BKK élén

A BKK új vezetője válaszol a budapestieket leginkább foglalkoztató kérdésekre. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Varga Ivett személyében tapasztalt és elismert vezető ült a BKK élére január végén. Ráadásul most először egy nő vezetheti a Budapesti Közlekedési Központot. 

A HVG most részletes interjút készített az új BKK-vezérrel. Varga többek közt beszélt a BKV dolgozóinak béremeléséről, a Lánchíd felújításáról és az e-jegy jövőjéről is. 

Béremelést kaptak a BKV dolgozói.

Varga Ivett szerint a lehető legnagyobb béremelést kéne adni a BKV dolgozóinak, ehhez azonban nincsen elég forrásuk. Az interjú elkészítése után megszületett egy 10 százalékos béremelési megállapodás. 

Lánchíd: Meg lehetne oldani, hogy csak egyszer kelljen lezárni mindent a munkálatok miatt.

A BKK-vezér a Lánchíd felújításával kapcsolatban kifejtette: Ők azt javasolják, a Lánchíd, az alatta futó villamosvasúti alagút és a Váralagút felújítása egyszerre induljon. Jó szervezéssel úgy összelehetne hangolni a munkálatokat, hogy csak egyszer kelljen mindent lezárni. A kivitelezési munkák egy időben fejeződjenek be. 

Azt is elmondta, hogy a Lánchíd szerinte nem lenne alkalmas gyalogoshídnak. Egy átlagos magasságú ember az útpályáról a láncok magassága miatt nem lát rá jól a Dunára. Az viszont megvalósítható, hogy kerékpáros és közösségi közlekedésre használjuk csak a hidat.

Mindenek előtt a városvezetés erről is a lakossággal szeretne egyeztetni.

Az e-jeggyel kapcsolatban azt mondta, azt egy önálló beruházásként látja. Az egyik alternatíva, hogy tovább dolgoznak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, és a meglévő rendszer továbbfejlesztésével alakulhat ki a fővárosi jegyrendszer. A másik lehetőség, hogy „a főváros maga határozza meg elsősorban az utasigények alapján az elektronikusjegy-struktúrát.” 

Hangsúlyozta: Még ebben az évben el szeretnénk indítani az új projektet, így néhány éven belül Budapesten ez egy működő rendszer lesz.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.