A főváros megbecsüli az FKF munkavállalóit - béremelést kapnak

A főváros megbecsüli az FKF munkavállalóit - béremelést kapnak

Karácsony Gergely aláírta Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél a 2020-as bérmegállapodást. Tíz és hét százalékos béremelést kapnak a dolgozók. Az FKF vezetői is meg vannak elégedve a bérmegállapodással. 

A főváros új vezetése tisztában van azzal, hogy magas színvonalú közszolgáltatásokat csak megbecsült munkavállalóktól lehet elvárni. Az FKF minden munkatársának "kiemelten fontos szerepe lesz a tiszta és zöld Budapest megteremtésében" - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester a béremelési megállapodás kapcsán.

Karácsony Gergelyéknek nagy terveik vannak az FKF-el.

A főváros vezetésének "nagyon nagy" tervei vannak a társasággal. Ma azonban ezeket a terveket leginkább a kukaholding rendszere korlátozza. Az ugyanis Budapesten nem vált be.

Egyik elsődleges cél a város köztisztasági állapotának javítása, a hulladékképződés csökkentése, valamint az újrahasznosítás arányának növelése.

A bérmegállapodást aláíró Szalmásy Miklós megbízott vezérigazgató és Király András, az FKF szakszervezetének titkára kijelentették:

Jó bérmegállapodást sikerült kötni.

A bérmegállapodás alkalmas arra, hogy segítse az évek óta munkaerőhiánnyal küzdő FKF-et. Elő fogja segíteni a munkaerő megtartását.

Az alapbéremelésen túl bevezették a Budapest-pótlékot, továbbá ezt egészíti ki egy egyösszegű Budapest-jutalom.
Januárra és februárra összesen bruttó 50 ezer forintos egyösszegű kompenzációban is megállapodtak.

A vezetők ugyanakkor példát mutatnak azzal, hogy a vezérigazgató, a vezérigazgató-helyettesek, a főigazgatók, az igazgatók, az osztályvezetők, az üzem- és üzemegység-vezetők nem részesülnek bérfejlesztésben.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.