A főváros nem akar parkolóházat a Biodóm mellé

A főváros nem akar parkolóházat a Biodóm mellé

A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé – reagált a fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak a Facebook-bejegyzésére


Közösségi oldalán Vitézy Dávid arról írt, hogy a Városligeti Építési Szabályzat módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mellé tervezett 700 férőhelyes parkolóház, de szerinte semmi szükség nincs a Városligetben új parkolóház megépítésére.

A főváros az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a Biodóm mellé tervezett állatkerti parkolóházat egyáltalán nem tervezi megépíteni. A helyét azonban biztosítják, mivel az OTÉK (Országos Településrendezési és Építésügyi Követelmények) parkolási normatívája szerint ez a kormányrendeletben szabályozott kötelességük – írták. Ugyanakkor az előző városvezetés és a kormány megállapodásában szereplő 1000 helyet 700-ra csökkenthettük. Ha pedig a Fővárosi Nagycirkusz elköltözik a területről, a kötelező parkolószám tovább csökkenthető. Ehhez azonban kormánydöntésre van szükség – olvasható az önkormányzat közleményében.

Arról tehát szó sem volt, hogy a Főváros meg akarná építtetni a parkolóházat, ezt csak a fideszes csicskák találták ki azért, hogy lejárassák Budapest vezetését. Sajnálatos, hogy Vitézy Dávid, az egykor jó közlekedési szakember és elkötelezett budapesti városvédő is egy lett ebben a hazugságkórusban.

Bardóczi Sándor fővárosi főtájépítész az Indexnek elmondta, hogy az állatkerti parkolóházat egyáltalán nem akarja megépíteni a főváros. "Mi csak a helyét biztosítjuk, mert az OTÉK parkolási normatívája szerint ez kormányrendeletben szabályozott kötelességünk" – tette hozzá. Bardóczi szerint a főváros csak annyit tehet, hogy a korábbi 1000 helyet 700-ra csökkentheti. Ha a Nagycirkusz elkerül a területről, akkor a kötelező parkolószám tovább csökkenthető, de ez kormánydöntést igényel.

Ugyanerről írt egyébként egy nappal korábban Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is. "A parkoló létesítmény esetében a korábban forgalmi szempontból meghatározott parkolási maximum érték (Pmax=1000) helyett javasolt lecsökkenteni a maximálisan javasolható parkoló számot (Pmax=700)." 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.