A lehető legjobb fizetésemelési megállapodása született meg a BKV-nál

A lehető legjobb fizetésemelési megállapodása született meg a BKV-nál

Aláírták a BKV Zrt. dolgozóinak fizetésemeléséről szóló megállapodást. Az mostani bérfejlesztés egyértelműen a dolgozóknak kedvez. 

Aláírták kedden a BKV Zrt.-nél a 2020-ra vonatkozó, átlagosan 10 százalékos alapbérfejlesztésről szóló megállapodást.

Januárra és februárra a BKV teljes munkaidős foglalkoztatottjai 60 ezer forint bérkiegészítést fognak kapni. Márciustól pedig hatályba lép egy 8%-os, de legalább 35 ezer forint mértékű alapbérfejlesztés.

A hűséges BKV dolgozókat is megbecsüli a cég.

A társaságnál eltöltött idő elismeréseként úgynevezett Budapest-pótlékot vezetnek be. Ráadásul a diplomás munkakörben foglalkoztatottak bérminimuma is nő. A kulcsemberek megtartására pedig forrást különítettek el.

De még itt sincs vége: A cafeteria éves összege 200 ezer forintra emelkedik, és az idén is megkapják a munkavállalók az év végi 16 100 forintos juttatást.

Az elmúlt években megkezdett munkakörülmény-javító intézkedéseket is folytatja a fővárosi cég.

"Az elmúlt három év bérfejlesztési tendenciáját folytató 2020-as megállapodásnak köszönhetően a BKV stabilizálja munkaerőpiaci helyzetét, és továbbra is vonzó alternatívát kínál az álláskeresőknek, valamint megfelelő megbecsülést tud nyújtani a céghez évek óta lojális munkavállalóknak" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a BKV.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.