A Médiatanács közbenjárására kapott bírságot helytelen korhatár-besorolás miatt a Mozi+ szolgáltatója

A Médiatanács közbenjárására kapott bírságot helytelen korhatár-besorolás miatt a Mozi+ szolgáltatója

Véglegesítette egy gyöngyösi és egy nyíregyházi rádiós frekvencia pályázati felhívásait e heti - videokonferenciás - ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. 

A román médiafelügyelet bírságot szabott ki a Mozi+ szolgáltatójára, miután a magyar testület továbbított számukra egy bejelentést - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a Médiatanács véglegesítette a Gyöngyös 88,9 MHz helyi és a Nyíregyháza 102,6 MHz körzeti frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra.

A testület elvégezte az alaki vizsgálatokat a kereskedelmi jellegű Heves 93,7 MHz és a közösségi jellegű Siklós 88,6 MHz helyi frekvenciák pályázati eljárásaiban: előbbinél nyilvántartásba vette az M-Lite Kft.-t és hiánypótlásra szólította fel a Veszprém Rádió Kft.-t, utóbbinál pedig az egyedüli pályázó Karc FM Kft.-t.

Eredménytelennek nyilvánította a grémium a Körmend 99,8 MHz helyi kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását, mert az egyedüli pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt.

A Hír TV szolgáltatóját - pénzbírság kiszabása nélkül - figyelmeztette a Médiatanács, amiért az Otthonteremtők című magazin egy tavaly novemberi, valamint négy idei januári ismétlésében a szponzorüzenetben az egyik támogató két telephelyének pontos megjelölésével burkolt reklámnak megfelelő tartalmat tett közzé.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

A román társhatóság, a CNA egy az NMHH által továbbított bejelentés alapján ötezer lejnyi - körülbelül 362 ezer forint értékű - bírságot szabott ki a Mozi+ szolgáltatójára, mert a Z világháború című akció-horrorfilmet délután fél ötkor adta közre, 12 éven aluliak számára csak szülői engedéllyel vagy nagykorú felügyeletével ajánlva, pedig a film - horrorisztikus tartalma miatt - kizárólag a késő esti órákban kerülhetett volna műsorba.

A román hatóság eljárását az tette szükségessé, hogy a Mozi+ csatorna médiaszolgáltatója a román joghatóság alá bejelentkezve végzi szolgáltatását Magyarország területére is - tették hozzá.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.