A Momentum kikényszeríti, hogy a fideszesek színt valljanak: Orbán vagy a főváros?

A Momentum kikényszeríti, hogy a fideszesek színt valljanak: Orbán vagy a főváros?

A Momentum megszavaztatja a budapesti fideszes képviselőket: Orbánt vagy a kerületi embereket képviselik? Itt az ideje, hogy színt valljanak az önkormányzatokat érintő megszorításoktól.

Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetőjének kezdeményezésére a Momentum megszavaztatja minden budapesti kerületben, hogy a fideszes képviselők támogatják-e az önkormányzatokat érintő megszorításokat.

Kegyetlenül bánik Orbán a fővárossal.

Mint ismert, az elmúlt hetekben a Fidesz-kormány rengeteg olyan megszorító intézkedést hozott, amelyek a főváros és az összes budapesti kerület számára milliárdos kiesést eredményeznek. Ilyen például a gépjárműadó elvonása, a parkolási díjak okozta kiesés és a szolidaritási hozzájárulásnak csúfolt önkormányzati különadó brutális megemelése is.

A Momentum a szavazással azt szeretné elérni, hogy a fideszes képviselők színt valljanak: Orbán Viktor önkormányzatokat kifosztó, az önkormányzati választáson szenvedett vereségért bosszút álló politikáját támogatják? Vagy azokat a választókat, akik rájuk szavaztak, és akik közül sokak számára elengedhetetlenül fontos lenne, hogy továbbra is hozzájussanak az önkormányzatok segítségéhez?

A veszélyhelyzet bevezetése óta ugyanis számos ellenzéki település az állandó megszorítások ellenére is óriási erőfeszítéseket tett, hogy az emberek meg tudják őrizni a munkahelyeiket, a leginkább rászorulók pedig pénzbeli segítséget kapjanak.

A Momentum egyébként hazugságnak tartja, hogy a Fidesz a válságkezelésre fordítaná a fővárosiaktól elvett pénzt. Erről szóló közleményükben emlékeztettek: az elmúlt hónapokban a Fidesz az Orbán-család strómanjának több mint 250 milliárd forintnyi állami megrendelést adott.

Soproni Tamás szerint a jelenlegi helyzetben minden politikusnak egyértelművé kell tennie, mi a fontosabb számára: a már ma is ezermilliárdos Orbán-család további gazdagodása, vagy a több százezer munkanélkülivé vált magyar megsegítése.

Ezért a Momentum képviselői az összes fővárosi kerületben határozati javaslatot nyújtanak be az önkormányzati megszorításokról, amelyről a válság utáni közgyűléseken a képviselők szavazni fognak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.