A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

Megrendítő sorokkal emlékezett meg Budapest főpolgármestere a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán emlékezett meg a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról. Csorba Róbertet és 4 és fél éves kisfiát 11 évvel ezelőtt ezen a napon lőtték le hidegvérrel rasszista gyilkosok. Az édesapának és kisgyermekének egyetlen bűnük az volt, hogy cigánynak születtek.

Budapest főpolgármestere szerint ez a rasszista gyilkosság alighanem Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legembertelenebb tette volt. Rávilágított arra, milyen óriási felelőssége van azoknak, akik közéletünk témáit határozzák meg.

 

Ha egy politikai erő hideg számításból megbélyegzi a kisebbségeket, a gyengéket vagy az idegeneket, ők a hétköznapok valóságában közvetlen közelről találkoznak a megvetéssel, kirekesztéssel.

 

Annak a politikusnak, aki embertelen módon a társadalmi feszültségek oldása helyett azok gerjesztésére építi politikáját, ezzel a felelősséggel kell számolnia.

Karácsony Gergely: Ma különösen, de tetteinkben minden nap ki kell állnunk roma polgártársaink jogaiért és a magyar bíróságok függetlenségéért!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.