A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

Megrendítő sorokkal emlékezett meg Budapest főpolgármestere a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán emlékezett meg a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról. Csorba Róbertet és 4 és fél éves kisfiát 11 évvel ezelőtt ezen a napon lőtték le hidegvérrel rasszista gyilkosok. Az édesapának és kisgyermekének egyetlen bűnük az volt, hogy cigánynak születtek.

Budapest főpolgármestere szerint ez a rasszista gyilkosság alighanem Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legembertelenebb tette volt. Rávilágított arra, milyen óriási felelőssége van azoknak, akik közéletünk témáit határozzák meg.

 

Ha egy politikai erő hideg számításból megbélyegzi a kisebbségeket, a gyengéket vagy az idegeneket, ők a hétköznapok valóságában közvetlen közelről találkoznak a megvetéssel, kirekesztéssel.

 

Annak a politikusnak, aki embertelen módon a társadalmi feszültségek oldása helyett azok gerjesztésére építi politikáját, ezzel a felelősséggel kell számolnia.

Karácsony Gergely: Ma különösen, de tetteinkben minden nap ki kell állnunk roma polgártársaink jogaiért és a magyar bíróságok függetlenségéért!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.