A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

Megrendítő sorokkal emlékezett meg Budapest főpolgármestere a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán emlékezett meg a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról. Csorba Róbertet és 4 és fél éves kisfiát 11 évvel ezelőtt ezen a napon lőtték le hidegvérrel rasszista gyilkosok. Az édesapának és kisgyermekének egyetlen bűnük az volt, hogy cigánynak születtek.

Budapest főpolgármestere szerint ez a rasszista gyilkosság alighanem Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legembertelenebb tette volt. Rávilágított arra, milyen óriási felelőssége van azoknak, akik közéletünk témáit határozzák meg.

 

Ha egy politikai erő hideg számításból megbélyegzi a kisebbségeket, a gyengéket vagy az idegeneket, ők a hétköznapok valóságában közvetlen közelről találkoznak a megvetéssel, kirekesztéssel.

 

Annak a politikusnak, aki embertelen módon a társadalmi feszültségek oldása helyett azok gerjesztésére építi politikáját, ezzel a felelősséggel kell számolnia.

Karácsony Gergely: Ma különösen, de tetteinkben minden nap ki kell állnunk roma polgártársaink jogaiért és a magyar bíróságok függetlenségéért!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja.