A veszprémi Lovassy Gimnázium az államtitkárhoz fordul a NAT miatt

A veszprémi Lovassy Gimnázium az államtitkárhoz fordul a NAT miatt

Az ország egyik legjobb középiskolája, a veszprémi Lovassy László Gimnázium az államtitkárhoz fordul a Nemzeti Alaptanterv miatt.

A Lovassy tanárai úgy vélik, a pedagógiai szakma többsége a NAT újragondolását szorgalmazza, mert a magyar közoktatás nagyon is rászorul a stratégiai reformra. Azonban az új Nemzeti Alaptanterv nem orvosolja, sőt néhány szempontból inkább súlyosbítja a terület problémáit. Ennek oka az alaptanterv erőltetett ütemű megalkotása, gyors bevezetése és az érdemi szakmai konzultáció elmaradása - írja a Magyar Narancs.

Ezek a hiányosságok orvosolhatók – vélik az állásfoglalást aláíró veszprémi lovassys pedagógusok, akik

egyenesen Maruzsa Zoltánhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkárához fordultak.

Azt javasolják, hogy a NAT bevezetését legalább egy évvel halasszák el, és az így nyert időt olyan szakmai egyeztetésre használják fel, ami nyitott az új szemléletmód és tartalom befogadására is.

Árulkodó, hogy az országos rangsorban állandóan előkelő helyen szereplő Lovassy László Gimnázium is azon intézmények közé tartozik, amelyek nem értenek egyet a Vámpírkormány oktatási koncepciójával, és ezt ki is merik mondani.

Reméljük, hogy a szakma képes lesz rákényszeríteni az oktatási döntéshozókat, hogy legalább az új generációra legyenek tekintettel!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja.