Ádernek ismét sikerült ordas butaságokat beszélnie - Karácsony helyretette

Ádernek ismét sikerült ordas butaságokat beszélnie - Karácsony helyretette

Karácsony Gergely Facebookon bizonyította be: az Orbán hű csicskájaként üzemelő Áder semmit nem tud a klímavédelemről.

Ádernek már megint sikerült bebizonyítania, hogy már semmilyen önálló, épkézláb gondolata nincsen, csak a Fidesz szekerét tolja. A köztársasági elnök az Orbánék fideszes szócsöveként működő Kossuth rádióban azt találta mondani, a főváros vezetése által meghirdetett klímavészhelyzet politikai retorikai fogás. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán reagált Áder csicska kijelentéseire. Meg kell hagyni, tiszteletreméltó Karácsony nyugodt válasza, ahhoz képest, mekkora ostobaságokat hordott össze ismét Áder. Azért azt a főpolgármester is leszögezte: nem először van az a zavarba ejtő érzése, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit Áder megkap.

Karácsony: a budapesti klímavészhelyzet NEM retorikai fogás!

Budapest főpolgármestere szerint egészen furcsa ez a megközelítés egy olyan államfőtől, aki a zöld ügyek élharcosaként próbálja láttatni magát. Már csak azért is, mert több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett már ezidáig is klímavészhelyzetet. Ez a lista pedig folyamatosan bővül.

Büszkék lehetünk arra, hogy sok év semmittevés után Budapest is beállt végre a sorba!

A klímaváltozás súlyosan érinti a nagyvárosokat, köztük Budapestet is. A fővárosi önkormányzat a klímavészhelyzet kihirdetésével pedig nyíltan bizonyítja elkötelezettségét a klímavédelem iránt. Az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél ezentúl a klímaszempontok elsőbbséget fognak élvezni.

Karácsony: Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség. Felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.