Alig 100 napja polgármester, máris óriási sikereket ért el Karácsony

Alig 100 napja polgármester, máris óriási sikereket ért el Karácsony

Karácsony Gergely közel 100 napja főpolgármester. Az ez alkalomból készült interjúból kiderült, az elkövetkező években is sokat kell még csatározni a kormánnyal, de ahogy eddig is, úgy a jövőben is sikeres városvezetés várható.  

Szűk száz napja Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely, ennek apropóján készített vele interjút a 24.hu. 

A kérdésre, miben érezhetik azt a fővárosiak, hogy már nem Tarlós István ül ebben a székben, Karácsony Gergely elmondta: Az új városvezetés bebizonyította, hogy a város fejlődése nem azon múlik, jóban van-e a főpolgármester a kormánnyal, hanem azon, jóban van-e a budapestiekkel. Szereztek például 50 milliárd forintot egészségügyi fejlesztésekre. De azt is kiharcolták, hogy újabb zöldterülete legyen Budapestnek a Csepel-sziget fejlesztésével. 

Ma Budapest bevételei éppen csak arra alkalmasak, hogy többé-kevésbé működjön. Éppen ezért a fejlődéséhez valamilyen más finanszírozásra van szükség. Tarlósék eladósították a fővárost, 114 milliárd forint adósságot hagytak hátra Budapestnek.

Ezzel szemben Karácsonyék azt az utat választották, hogy megküzdenek a forrásokért, akár a kormánnyal szemben is.

Karácsony Gergely kijelentette, hogy ő továbbra is azt fogja tenni, amire a választók nagy többséggel felhatalmazták: küzd a főváros önállóságáért. Amennyiben Orbán és kormánya továbbra sem hajlandó érdemi támogatást nyújtani Budapestnek, a főváros és a kormány fog összecsattanni.

Karácsony: A főváros nem fog padlót, mert itt él másfél millió ember, és van egy erős legitimitással rendelkező főpolgármestere. Budapest nem egy homokozó, ahol összeveszünk azon a kormánnyal, hogy kinek a kezében van a lapát, hanem emberek életéről beszélünk.

A teljes interjú Budapest jelenéről és jövőjéről itt olvasható.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.