Baranyi Kriszta: lehetőségünk van megakadályozni a tervezett stadion megépítését!

Baranyi Kriszta: lehetőségünk van megakadályozni a tervezett stadion megépítését!

A ferencvárosi polgármester Facebook-oldalán nyíltan tisztázta a tervezett beruházás körüli helyzetet és a félreértéseket. 

Baranyi ugyanis pénteken mutatta be, hogy milyen feljesztést szeretnének látni Ferencváros, sőt Budapest egyik legjobb telkén - egy újabb szuperextra stadion helyett.

Azóta viszont számos vélemény, pozitív és negatív eljutott a polgármesterhez, és nagyon sokan félreértették a lényeget. Éppen ezért, a Hivatalos Facebook oldalán részletezte a saját meglátásait és állásfoglalását. 

7 pontba szedte a tisztázandó tények listáját, az elsőben azonnal el is árulta, hogy a tervezett helyszín egy teljesen lepukkant és szinte használhatatlan városrész.

"Gaz, omladozó épületek, susnyás." - olvasható a bejegyzésében. Mivel a korábbi fideszes városvezetés már ingyen átadta a Magyar Államnak a területen lévő ingatlanokat, egyetlen kivételével, így nincsen lehetőségük befolyásolni annak használatát. Orbán azonban nemrégiben kijelentette, hogy semmilyen olyan fejlesztést nem kíván végrehajtani a kormány, amit a főváros vezetői ne akarnának. 

Ennek következtében Baranyi okkal gondolja azt, hogy neki és Karácsony Gergelynek van lehetőségük megakadályozni a tervezett Atlétikai Standion megépítését. "A stadionok helyett egészségügyi fejlesztéseket, az élsport helyett a tömegsport támogatását célul tűző politikusokként ez kiváló lehetőségnek tűnhet, de a vétónk önmagában biztosan nem vezetne semmilyen fejlesztéshez." Úgy véli azonban, hogy ezzel csak azt lennének képesek elérni, hogy a területre nem építik meg a stadiont és a főváros minden bizonnyal visszalépne a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésétől. 

DE!

Vajon ettől több pénz jutna azokra a célokra, amelyeket ők tartanak fontosnak?

Mint az egészségügy, az oktatáspolitika, a környezetvédelem, a városok és kerületek fejlesztése vagy a szociális támogatás? Nem. Az érintett terület pedig továbbra is az állam kezében maradna és belátható időn belül nem is történne semmi.

Baranyi Kriszta leginkább attól tart kerületi polgármesterként, hogy a beruházás elmaradása csak tovább ronatana a helyzeten és veszélybe sodorná a többi tervezett fejlesztést, építkezést is, mint a 12 ezer férőhelyes Diákvárost.

Ennek a kérdéskörnek most kell elkezdeniük a megválaszolását, erre csak most van lehetőségük. 

"Ahhoz, hogy 2023 nyarán világbajnokságot rendezhessenek, azonnal meg kell kezdeniük a fejlesztéseket. Ezt felelősen csak most tudjuk befolyásolni, bármilyen későbbi változtatás újabb milliárdokba fájna mindannyiunknak."

A polgármester elmondta, hogy habár nem szeretne újabb stadiont látni Budapesten, de nagyon úgy tűnik, hogy ez szükséges ahhoz, hogy a ferencvárosi rozsdaövezet végre megújulhasson. A területre olyan terveket készítenek, amelyek a lakosok érdekeit szolgálják. Szeretnének egy nyitott közparkot és egy nyitott Duna-partot, kulturális, tömegsport és rekreációs célokra alkalmas, magas színvonalú rendezvényközponto, ahol egy sportóvoda is helyet kap. 

Úgy véli, hogy a stadiont úgy kell mgépíteni, hogy a világbajnokság után a nagyközönség számára is elérhető legyen.

A pénzügyek ellenőrzésére egyelőre nincsenek jobb lehetőségeik, mint az eddigi beruházásokat illetően, de Baranyi megígérte, hogy ha elkezdődik az építkezés, kérni fogja a kormányt, hogy minden egyes adóforintot átlátható módon, a törvényeket a legszigorúbban betartva költsön el. Azt is hozzátette, hogy erre az eddigieknél jóval éberebben fog figyelni. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!