Baranyi megható beszéddel emlékezett az 56'-os hősökre

Baranyi megható beszéddel emlékezett az 56'-os hősökre

Baranyi Krisztina méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről. Beszédéből kiderült: igazi lokálpatrióta lett Ferencváros polgármestere. 

Baranyi Krisztina Ferencváros frissen megválasztott polgármestere az 56'-os hősökre emlékezve tartotta meg első beszédét a kerület vezetőjeként. 

Baranyi ünnepi felszólalásában köszönetet mondott a kerület lakóinak, amiért felszabadították Ferencvárost. A polgármester szerint ritkán fordul elő az, hogy egy hosszú elnyomással, megfélemlítéssel működő rendszernek az emberek hatalmas egységgel üzenik meg:

Eddig és ne tovább, adjátok vissza a szabadságunkat!

Október 23-tól kezdve egészen a forradalom utolsó napjáig a ferencvárosi fiatalok, idősek, értelmiségiek, munkások óriási szerepet játszottak az események alakításában. A szabadságharc első két hetének sikerei jelentős mértékben a VIII. és IX. kerületi civil harcosok érdeme volt. Budapesten az utolsó lövéseket is Ferencvárosban adták le. Ráadásul a szabadságharc leverése után sem menekültek el a felkelők vezetői, pedig tudták, a biztos halál vár rájuk. 

Mindannyian tudták, hogy az igazság és a szabadság mindennél fontosabb!

Baranyi Krisztina hangsúlyozta: Ma sincs fontosabb, mint őszintén, félelem, elnyomás és hazugság nélkül élni. 

A kimondott igazságnál pedig nincsen és soha nem is lesz erősebb fegyver.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere és annak hívei mára elfordultak attól, amit 56’-ban ünnepelünk. Elfordultak például a bátorságtól és a szabadságszeretettől is. Ferencváros azonban büszkén mondhatja: még mindig méltó a forradalom elveihez. 

Baranyi: Mi bátrak vagyunk és szeretjük a szabadságot!

Ferencváros polgármesterének teljes beszéde a Mérce Facebook-oldalán megtekinthető:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.