Becsületéért cserébe lovagkeresztet kapott a Fideszhez átpártolt Szabados Ákos

Becsületéért cserébe lovagkeresztet kapott a Fideszhez átpártolt Szabados Ákos

Pesterzsébet polgármestere Tarlóshoz hasonlóan felajánlotta függetlenségét a Fidesznek. Orbánék rögtön meg is ajándékozták egy érdemrenddel.

Szabados Ákos évtizedeken át az MSZP színeiben később pedig függetlenként sikeresen irányította Pesterzsébetet. Tavaly pedig már az úgy volt, hogy ő lesz az ellenzéki összefogás XX. kerületi polgármester jelöltje. Az utolsó előtti pillanatban mégis meggondolta magát, és simán átállt a Fideszhez. Árulásáért lovagkereszttel jutalmazta az állampárt.

Orbán Viktor megparancsolta Áder Jánosnak, hogy tüntesse ki a köpönyegforgató polgármestert.

A havi most már 3 milliós fizetéssel háziasított csicskaelnök kérdés nélkül végrehajtotta ura parancsát.

Még az önkormányzati választás előtt biztosítani akarták az újdonsült Fidesz-csicska lojalitását, így kilóra megvették. Úgy látszik a Fidesz ajánlata ellenállhatatlan volt. Ennek pontos részleteit nem ismerjük. Egy lovagkeresztet minden esetre kapott.

Az elmúlt évtizedekben a Fidesz sorra bukta a választásokat a XX. kerületben.

Korábban hiába próbálkoztak álcivilekkel, ezért most a biztos befutóra tettek. Szabados viszont elszámította magát. A papírforma szerinti győzteshez akart dörgölőzni, de az ellenzék októberi elsöprő erejű győzelme után, csalódnia kellett. Természetesen Karácsony Gergely ellenzéki többségű városvezetése mindenben együtt fog működni vele, ami Pesterzsébet érdekeit szolgája.

Kérdés azonban, hogy az Orbán-rezsim 2022-es bukása után ki szavazna egy olyan polgármesterjelöltre, aki a diktátor kegyeit kereste?

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.