Becsületéért cserébe lovagkeresztet kapott a Fideszhez átpártolt Szabados Ákos

Becsületéért cserébe lovagkeresztet kapott a Fideszhez átpártolt Szabados Ákos

Pesterzsébet polgármestere Tarlóshoz hasonlóan felajánlotta függetlenségét a Fidesznek. Orbánék rögtön meg is ajándékozták egy érdemrenddel.

Szabados Ákos évtizedeken át az MSZP színeiben később pedig függetlenként sikeresen irányította Pesterzsébetet. Tavaly pedig már az úgy volt, hogy ő lesz az ellenzéki összefogás XX. kerületi polgármester jelöltje. Az utolsó előtti pillanatban mégis meggondolta magát, és simán átállt a Fideszhez. Árulásáért lovagkereszttel jutalmazta az állampárt.

Orbán Viktor megparancsolta Áder Jánosnak, hogy tüntesse ki a köpönyegforgató polgármestert.

A havi most már 3 milliós fizetéssel háziasított csicskaelnök kérdés nélkül végrehajtotta ura parancsát.

Még az önkormányzati választás előtt biztosítani akarták az újdonsült Fidesz-csicska lojalitását, így kilóra megvették. Úgy látszik a Fidesz ajánlata ellenállhatatlan volt. Ennek pontos részleteit nem ismerjük. Egy lovagkeresztet minden esetre kapott.

Az elmúlt évtizedekben a Fidesz sorra bukta a választásokat a XX. kerületben.

Korábban hiába próbálkoztak álcivilekkel, ezért most a biztos befutóra tettek. Szabados viszont elszámította magát. A papírforma szerinti győzteshez akart dörgölőzni, de az ellenzék októberi elsöprő erejű győzelme után, csalódnia kellett. Természetesen Karácsony Gergely ellenzéki többségű városvezetése mindenben együtt fog működni vele, ami Pesterzsébet érdekeit szolgája.

Kérdés azonban, hogy az Orbán-rezsim 2022-es bukása után ki szavazna egy olyan polgármesterjelöltre, aki a diktátor kegyeit kereste?

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.