Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

Mentőcsomagot készít a főváros a turisztikai vállalkozásoknak, a vendéglátósoknak és a taxisoknak is - írta meg a Népszava

A turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik majd a javaslat alapján. A taxisok pedig 70 százalékos engedményt kapnának a jövő évi drosztdíjból. Az előterjesztést a jövőheti közgyűlésen fogják tárgyalni. 

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes háttérbeszélgetésen közölte: A főváros közlekedési cége, a Budapesti Közlekedési Központ a javaslat szerint 17 milliárdos kompenzációt kap. A járvány miatti ugyanis még az optimista becslések szerint is 22 milliárd forint lehet idén a vesztesége.

Az is kiderült, hogy Budapest önkormányzata folytatja az idősotthonokban élők és az ott dolgozók tesztelését. Szeptemberben már a 2000 dolgozó közül 900 munkatárs PCR-tesztjét végezték el, míg a bent lakók esetében 1600-at. A főváros még 20 ezer PCR teszt beszerzését tervezi. Ugyanis az előző 20 ezres adagból a nagy mennyiségű tesztelés miatt már csak 5 ezer darab maradt. A hajléktalanellátók és az idősotthonok tesztelését viszont két hetente megismételnék.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Teljesen átlátható lesz a Lánchíd rekonstrukciója

A Transparency International Magyarországgal kötött megállapodás abban segít, hogy a munkát nyílt és tiszta versenyben nyerje el a győztes vállalkozás, és minden adófizető, minden budapesti pontosan lássa, hogy hogyan hasznosul a pénze.

  • 2020.10.22

Elkészült a felújítás: ma adják át a 3-as metró déli szakaszát

Jó hír érkezett a tömegközlekedők számára, csütörtöktől használhatjuk a M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát.

  • 2020.10.12

Vadi új villamosokat állítottak forgalomba Karácsony Gergelyék

És ez csak egy dolog a rengeteg közlekedésfejlesztési lépés közül, amit Budapest demokratikus városvezetése az első egy évében végrehajtott.