Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

Dorosz Dávid a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gondolatait facebook oldalán osztotta meg. A Párbeszéd politikusa szerint nem átmeneti állapotról, hanem gyökeres változásról van szó.

Ideje szembenéznünk a kemény valósággal: ha így megy tovább, akkor generációnk legnagyobb válsága lesz a nemrég kezdődött koronavírus. Nem napokra, vagy hetekre, hanem hosszú hónapokra, akár évekre kell átalakítanunk az életünk.
A II. világháború óta nem tapasztalt ilyen világszintű kihívást az emberiség.
Olyan életem, választásaim lehettek amelyek, a háborúban a frontra elrángatott és harcoló nagyapámnak, vagy a szüleimnek soha.
Dorosz szerint eddigi életformánk véget ért, ezt el kell fogadnunk, mert mindenképpen megtörténik.
 Életünk nagy válsága egyszerűen ránk rúgta az ajtót. És mindenkit változásra, alkalmazkodásra kényszerít."
"A járvány egyben előhírnöke is az előttünk álló évtizedeknek, amikor az kialakult globális rend felelőtlenségének következtében, mind környezeti mind társadalmi szempontból hatalmas válságok várnak ránk."

A szintén globális problémát jelentő klímaválsághoz képest a koronavírus sokkal testközelibb mindenki számára.

Dorosz Dávid hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű fordulóponthoz érkeztünk. Minden tettünknek következménye lesz és megmérettetik majd a jövőben.
Szimplán az, hogy fenekünkön megülünk otthon és nem megyünk sehova életet menthet idősebb honfitársaink számára.

Több területen is óriási változásokat hozhat a közelgő válság.

  • Egészségügyi
  • Gazdasági
  • Társadalmi
  • Hétköznapi, életmódbeli
"Ahogy 1929 októberében a nagykörúti New York kávéházban újságot olvasva nem lehetett előre látni mindent ami a New Yorki-i tőzsde összeomlásából következett, úgy ma sem tudjuk felmérni, hogy járvány hatásai hova vezetnek majd."

A főpolgármester-helyettes cselekvésre és kitartásra bíztat mindenkit. Dorosz Dávid szerint sok múlik rajtunk és választott vezetőinken. A mi feladatunk, hogy rajtuk tartsuk a szemünket.

"Majd jönnek a nagyobb feladatok is. Sokszor kemény lesz, néha talán kilátástalan is, de soha nem lehetetlen."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.