Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

Dorosz Dávid a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gondolatait facebook oldalán osztotta meg. A Párbeszéd politikusa szerint nem átmeneti állapotról, hanem gyökeres változásról van szó.

Ideje szembenéznünk a kemény valósággal: ha így megy tovább, akkor generációnk legnagyobb válsága lesz a nemrég kezdődött koronavírus. Nem napokra, vagy hetekre, hanem hosszú hónapokra, akár évekre kell átalakítanunk az életünk.
A II. világháború óta nem tapasztalt ilyen világszintű kihívást az emberiség.
Olyan életem, választásaim lehettek amelyek, a háborúban a frontra elrángatott és harcoló nagyapámnak, vagy a szüleimnek soha.
Dorosz szerint eddigi életformánk véget ért, ezt el kell fogadnunk, mert mindenképpen megtörténik.
 Életünk nagy válsága egyszerűen ránk rúgta az ajtót. És mindenkit változásra, alkalmazkodásra kényszerít."
"A járvány egyben előhírnöke is az előttünk álló évtizedeknek, amikor az kialakult globális rend felelőtlenségének következtében, mind környezeti mind társadalmi szempontból hatalmas válságok várnak ránk."

A szintén globális problémát jelentő klímaválsághoz képest a koronavírus sokkal testközelibb mindenki számára.

Dorosz Dávid hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű fordulóponthoz érkeztünk. Minden tettünknek következménye lesz és megmérettetik majd a jövőben.
Szimplán az, hogy fenekünkön megülünk otthon és nem megyünk sehova életet menthet idősebb honfitársaink számára.

Több területen is óriási változásokat hozhat a közelgő válság.

  • Egészségügyi
  • Gazdasági
  • Társadalmi
  • Hétköznapi, életmódbeli
"Ahogy 1929 októberében a nagykörúti New York kávéházban újságot olvasva nem lehetett előre látni mindent ami a New Yorki-i tőzsde összeomlásából következett, úgy ma sem tudjuk felmérni, hogy járvány hatásai hova vezetnek majd."

A főpolgármester-helyettes cselekvésre és kitartásra bíztat mindenkit. Dorosz Dávid szerint sok múlik rajtunk és választott vezetőinken. A mi feladatunk, hogy rajtuk tartsuk a szemünket.

"Majd jönnek a nagyobb feladatok is. Sokszor kemény lesz, néha talán kilátástalan is, de soha nem lehetetlen."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.