Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Karácsony Gergely főpolgármester bevezeti a részvételi költségvetést, így a fővárosiak dönthetik el, mire költsön több pénzt Budapest. 

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatót. A főpolgármester ezen bejelentette: a városvezetés be fogja vezetni egy régi tervüket, a részvételi költségvetést. 

Kifejtette: ennek lényege, hogy Budapest költségvetéséből félre fognak tenni egy jelentős összeget, (1 milliárd forintot) aminek elköltéséről a fővárosi polgárok dönthetnek majd. 

Ezzel a lépéssel még a nyugat-európai nagyvárosoknak is példát mutat Karácsony.

Budapest főpolgármestere a sajtótájékoztatón azt is elmondta, a közgyűlésen döntöttek arról is, hogy új közbeszerzési eljárást indítanak a Lánchíd felújításának ügyében. Ezzel egy új, nyílt versenyeztetéssel kívánják letörni azt a nagyon magas kivitelezési árat, amit még akarva sem tudna kifizetni Budapest. 

Ugyanakkor, ha a magas ár miatt nem tudja majd finanszírozni a főváros a Lánchíd és az alagút felújítását is, úgy Karácsony Gergely szerint muszáj lesz elhalasztani az alagút felújítását. A projekt nem halasztható, a hidat mindenképpen fel kell újítani, akár a Váralagút rekonstrukciójának későbbre ütemezésével.

Karácsony a Lánchíd ügyében is kíváncsi a budapestiek véleményére.

Karácsony Gergely a fővárosiakkal párbeszédet fog kezdeni a történelmi belváros jövőjével kapcsolatban, aminek része lesz az a kérdés is, mi legyen a Lánchíddal hosszútávon. Ebben a párbeszédben, Karácsony Gergely és városvezetése azt a szakmai álláspontot fogja képviselni, hogy forgalomkorlátozás valósuljon meg a Lánchídon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.