Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Karácsony Gergely főpolgármester bevezeti a részvételi költségvetést, így a fővárosiak dönthetik el, mire költsön több pénzt Budapest. 

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatót. A főpolgármester ezen bejelentette: a városvezetés be fogja vezetni egy régi tervüket, a részvételi költségvetést. 

Kifejtette: ennek lényege, hogy Budapest költségvetéséből félre fognak tenni egy jelentős összeget, (1 milliárd forintot) aminek elköltéséről a fővárosi polgárok dönthetnek majd. 

Ezzel a lépéssel még a nyugat-európai nagyvárosoknak is példát mutat Karácsony.

Budapest főpolgármestere a sajtótájékoztatón azt is elmondta, a közgyűlésen döntöttek arról is, hogy új közbeszerzési eljárást indítanak a Lánchíd felújításának ügyében. Ezzel egy új, nyílt versenyeztetéssel kívánják letörni azt a nagyon magas kivitelezési árat, amit még akarva sem tudna kifizetni Budapest. 

Ugyanakkor, ha a magas ár miatt nem tudja majd finanszírozni a főváros a Lánchíd és az alagút felújítását is, úgy Karácsony Gergely szerint muszáj lesz elhalasztani az alagút felújítását. A projekt nem halasztható, a hidat mindenképpen fel kell újítani, akár a Váralagút rekonstrukciójának későbbre ütemezésével.

Karácsony a Lánchíd ügyében is kíváncsi a budapestiek véleményére.

Karácsony Gergely a fővárosiakkal párbeszédet fog kezdeni a történelmi belváros jövőjével kapcsolatban, aminek része lesz az a kérdés is, mi legyen a Lánchíddal hosszútávon. Ebben a párbeszédben, Karácsony Gergely és városvezetése azt a szakmai álláspontot fogja képviselni, hogy forgalomkorlátozás valósuljon meg a Lánchídon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.