Fertőtlenítik a közterületeket a XVIII. kerületben

Fertőtlenítik a közterületeket a XVIII. kerületben

A közterületek fertőtlenítése a Gloriett és a Szent Lőrinc lakótelepen kezdődött, folytatódik a Lakatos-lakótelepen, a Brenner parkban (Büdi tó), a Havannán, az Alacskán és a Kandó téren.

A Városgazda munkatársai az NNK (ÁNTSZ) ajánlásának megfelelő hypo-oldattal peremetezik le az utcabútorokat, padokat, korlátokat, járdákat, játszótereket, szabadtéri kondieszközöket. 

Szaniszló Sándor (DK) a kerület polgármestere azt kéri, "ha valaki látja a fertőtlenítést végző kollégáikat, integessenek, dudáljanak, ők is megérdemlik a köszönetet és biztatást"!

Kisméretű elektromos teherautójuk lehetővé teszi, hogy bejussanak a szűkebb sétányokra. A nagyobb teherautók a közutak, járdák mentén végzik a fertőtenítést.

Kézi szóróval felszerelt kollégáik pedig a padok, korlátok egyéb kisméretű utcabútorok biztonságossá tételén dolgoznak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.