Fotókkal bizonyítjuk: A budapestiek példásan viselkednek járványügyben

Fotókkal bizonyítjuk: A budapestiek példásan viselkednek járványügyben

Az FKF, a BKK, de legfőbbképpen a budapesti lakosok azok, akiknek a dicséretes magatartása miatt esély van a járvány megfékezésére. Mutatjuk:

Hétfőtől kötelező a maszkhordás a budapesti tömegközlekedésen, a fővárosi üzletekben és bevásárlóközpontokban is. Ennek apropóján készítettünk fotókat reggel a fővárosi csomópontokon.

Képeinken tisztán látszik, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó folyamatosan fertőtleníti a budapesti utcákat a fertőzésveszély csökkentése érdekében. 

Azt is látható, hogy a BKK teljesítette ígéretét. Miután Karácsony Gergely a járvány terjedésének megakadályozása érdekében elrendelte a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön, a BKK ingyenesen maszkok osztásába kezdett.  

Ami azonban a leginkább reménykeltő az az, ahogyan a budapesti polgárok viselkednek. Távolságot tartanak, csak a legszükségesebb esetben járnak ki és mindenek előtt: maszkot hordanak. 

Köszönjük Budapest!

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.