Horváth Csaba 50 ezer forintot ad azoknak a betegeknek, akiket Orbánék hazaküldtek a kórházakból

Horváth Csaba 50 ezer forintot ad azoknak a betegeknek, akiket Orbánék hazaküldtek a kórházakból

A zuglói önkormányzat 50 ezer forinttal segíti azokat a családokat, ahol problémát okozott a Kásler Miklós által elrendelt kórházkiürítés. "Tudom, hogy az összeg kicsi, de talán egy kis segítség ahhoz, hogy a család megszervezze a beteg felügyeletét" - mondja Horváth Csaba (MSZP) polgármester.

A zuglói önkormányzat 50.000 forinttal támogatja azokat az ápolásra szorulókat, akiket a kormány hazaküldött a kórházból.

Az ellenzéki politikusok, köztük Horváth Csaba is aggályosnak tartotta Kásler Miklós kórházkiürítési tervét, melynek értelmében 36 ezer ápolásra szoruló embert küldtek haza a kórházakból. Zuglóban is zöbbszáz beteget érintett a rendelet. Ráadásul a családok pár napot kaptak arra, hogy megoldják idős, beteg vagy magatehetetlen rokonuk otthoni ápolását.
Otthonápolást az önkormányzatok nem nyújtanak, nem is nyújthatnak a szociális törvény szerint 
"A partneri együttműködés megint elmaradt, úgy döntött a kormány ennek a 36 ezer betegnek a sorsáról, hogy nem egyeztetett azokkal, akiknek a feladata lenne a jövőben, ezknek a betegeknek az ellátása és ehhez egészségügyi és szakmai segítséget sem kaptunk" - mondta korábban a polgármester a zuglói TV-nek.

Mától fokozatosan újraindítják Zuglóban a szakrendeléseket a Hermina úti és az Örs vezér téri szakrendelőben. Kérem, a rendeléssel kapcsolatos információkért keressék fel a Zuglói Egészségügyi Szolgálat honlapját, a zesz.hu-t.

A tartós egészségkárosodással és fogyatékkal élők számára Zugló továbbra is biztosít többször használatos védőmaszkokat, amelyeket a Zuglói Rendészeti Központ vészhívó számán igényelhetnek: 06 30 621 00 88, de megtehetik ezt e-mailben is a maszk2020@zknp.hu címen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.07.01

Mélyen vallásos életet élt Szijjártóék pedofil nagykövete, egy év felfüggesztettel megúszta

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaleta Gábort.