Hunvalddal kezdődött a bulinegyed rákfenéje

Hunvalddal kezdődött a bulinegyed rákfenéje

A sikere teljesen esélytelen, mégis felidéznénk, mit köszönhet Erzsébetváros, hátha valaki kedvet kap, hogy nosztalgiával gondoljon rá.

A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület nevében indul el Hunvald György valamennyi társával, hogy Erzsébetváros polgármestere legyen. Noha a sikere teljesen esélytelen, mégis felidéznénk, hogy mit köszönhet neki a kerület, hátha valaki kedvet kap, hogy mégis kellemes nosztalgiával gondoljon rá.

Hunvald György 2002-től Erzsébetváros polgármestere lett, azt megelőzően is közel volt a tűzhöz, alpolgármesterként tevékenykedett. Akkor kezdődött el minden, ami a tarthatatlan bulinegyed-káoszhoz vezetett. Az önkormányzati lakásokat elkezdték kiárulni, teljesen ellenőrizhetetlen körülmények között nyithattak meg a zajos, problémás szórakozóhelyek mindenféle kötöttség vagy átlátható szabályozás nélkül. Hunvald idejében árulták ki azt a 9 házat, amely alapjául szolgált a romkocsmák létrejöttének, ez volt a kiindulási pont.

Hunvald hivatali idejében tolvaj módon tudtak hozzájutni ingatlanokhoz a befektetők, a lakókra mindeközben senki nem gondolt, elviselhetetlenné változott az egykori nyugodt, történelmi kerület. Fokozatosan történt a bulinegyed kialakulása és annak kontrollvesztése is, Hunvald Györgynek érzékelnie kellett, hogy a káosz felé sodorja Erzsébetvárost, de ő nemhogy nem tett semmit, asszisztált ahhoz, amit most láthatunk.

Aki ismeri a kerületet, tudja, hogy Hunvaldnak nagy szerepe van ebben. A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöltjei közül nem találtak olyan hiteles személyeket, akik a bulinegyedet érintő körzetekben elindulnának, vállvetve az egykori polgármesterrel.

Néhány nevet mégis sikerült beírni: egészen pontosan Hunvald volt kolléganőjének a fia, Fábián Roland a 3. egyéni választókerületben indul, és úgy tudjuk, ő maga is Airbnb-vel foglalkozik, vagyis napokra adja ki a lakását turistáknak. Mennyire fog vajon küzdeni az Airbnb szabályozásáért, a keretek közé szorításáért? Vagy bármit is tenni belső-Erzsébetváros érdekében. Az ő párja szintén a negyedben indul a Lokálpatrióták jelötjeként az 1. EV-ben. A családi vállalkozás a bulinegyedben is felfedezhető. Úgy döntöttek, hogy hirtelen politikára a fejüket, ők fognak elindulni Erzsébetvárosban, közösséget vállalva Hunvalddal, a káosz megteremtőjével.

A második választókerületben, amely a bulinegyed szerves részét képezi, Földi Katalin a Lokálpatrióták jelöltje. Vajon hogy fog majd a lakók szemébe nézni, amikor felelősségre vonják, hogy miért annak az embernek a támogatásával indul el a választáson, aki miatt leamortizálódott a lakókörnyezetük?

Az erzsébetvárosiak, akiket nap mint nap érint a bulinegyed kellemetlensége, tudják, kinek köszönhetik mindezt, és el fogják dönteni, hogy akarják-e vissza a bársonyszékbe a felelősöket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.