Így fertőtlenítik a II. kerület nagyobb csomópontjait

Így fertőtlenítik a II. kerület nagyobb csomópontjait

Őrsi Gergely (MSZP) a II. kerület polgármestere egy videóban mutatatta meg hogyan zajlik a közterületek fertőtlenítése.

Folytatódik a fertőtlenítés a kerületben

A nagyobb csomópontokra koncentrálunk, azokra a helyekre, ahol most is több ember megfordul, élelmiszerboltok, patikák, piac és megállók környéke - írja Facebook oldalán a kerület polgármestere.

A polgármester mindenkit fegyelmezettségre kér, és arra, hogy maradjon otthon, mert ezzel lehet lassítani a járványt. A szombattól életbe lépő kijárási korlátozás értelmében április 11-ig csak munkavégzés és alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyet. Az élelmiszerboltok, patikák, piacok, drogériák látogathatóak lesznek. A 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak, mindenki másnak viszont akkor tilos lesz.

Az önkormányzati ellátást végzők és az önkormányzati segítségnyújtásban dolgozók természetesen tovább dolgoznak. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.