Isztambul főpolgármesterével egyeztetett Karácsony

Isztambul főpolgármesterével egyeztetett Karácsony

Ekrem İmamoğlu támogatásáról biztosította az ellenzék közös budapesti jelöltjét.

Törökország illiberális állam, Orbán Viktornak mondhatni mintaország. Az emberek nagyjából szabadon élhetik mindennapjaikat, mindaddig, amíg nem pofáznak bele a kormánypárti politikusok mocskos ügyeibe. A valamikor demokratikusan megválasztott Erdogan elnök mára valójában igazi diktátorrá vált. Szívesen tetszeleg kedves vezetőként a nép előtt, de ha úgy van, bármikor hajlandó betiltani pártokat, elcsalni a választásokat, elhallgattatni újságírókat és nem okoz gondolt neki a tömegbe lövetni egy ellenzéki tüntetésen.

Ebben a politikai közegben igazi szenzációnak számít, hogy az egyik legfontosabb török város, Isztambul ellenzéki főpolgármestert tudott választani. Annak ellenére, hogy Erdogan csicskái itt is megpróbálták elcsalni a demokratikus választást, az emberek azonban összefogtak, és sikerült levágniuk a sárkány fejét. Ezzel a polgármesterrel Ekrem İmamoğluval találkozott nemrégiben Karácsony Gergely, sok sikert kívánt a választásokra, és útravalóul a következőket mondta neki. 

Emlékezzünk mi is erre, amikor a Fidesz megpróbálja elcsalni a választást és éket akar verni közénk: a szeretet legyőzi a zsarnokságot, mert nem megosztja, hanem összehozza az embereket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020. március 30.

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020. március 27.

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020. március 26.

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja.