Isztambul főpolgármesterével egyeztetett Karácsony

Isztambul főpolgármesterével egyeztetett Karácsony

Ekrem İmamoğlu támogatásáról biztosította az ellenzék közös budapesti jelöltjét.

Törökország illiberális állam, Orbán Viktornak mondhatni mintaország. Az emberek nagyjából szabadon élhetik mindennapjaikat, mindaddig, amíg nem pofáznak bele a kormánypárti politikusok mocskos ügyeibe. A valamikor demokratikusan megválasztott Erdogan elnök mára valójában igazi diktátorrá vált. Szívesen tetszeleg kedves vezetőként a nép előtt, de ha úgy van, bármikor hajlandó betiltani pártokat, elcsalni a választásokat, elhallgattatni újságírókat és nem okoz gondolt neki a tömegbe lövetni egy ellenzéki tüntetésen.

Ebben a politikai közegben igazi szenzációnak számít, hogy az egyik legfontosabb török város, Isztambul ellenzéki főpolgármestert tudott választani. Annak ellenére, hogy Erdogan csicskái itt is megpróbálták elcsalni a demokratikus választást, az emberek azonban összefogtak, és sikerült levágniuk a sárkány fejét. Ezzel a polgármesterrel Ekrem İmamoğluval találkozott nemrégiben Karácsony Gergely, sok sikert kívánt a választásokra, és útravalóul a következőket mondta neki. 

Emlékezzünk mi is erre, amikor a Fidesz megpróbálja elcsalni a választást és éket akar verni közénk: a szeretet legyőzi a zsarnokságot, mert nem megosztja, hanem összehozza az embereket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.