Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

Karácsony Gergely zöld baloldali főpolgármester közösségi oldalán megírta: a buszokat váltaná ki a sikló, amely a Hegyalja útnál, a Gellért-hegy lábától indulna. A jármű óránként 900 embert szállítana, ekkora kapacitásra van szükség, hogy kiváltsuk a turistabuszokat - közölte a városvezető.

Mint ismert, a Citadellához óránként több száz turista látogat el, általában busszal.

A Gellért-hegy Budapest ékköve lehetne, de rendkívül méltatlanul bántak vele az elmúlt években. Megkérdeztük az ott élőket, hogy mit szeretnének, milyen problémákat tapasztaltak. A legtöbben azt mondták, hogy a turisták miatt megnövekedett buszforgalom elviselhetetlenné teszi a mindennapokat - közölte Karácsony Gergely.

A tervek novemberben kerülnek a közgyűlés elé, legjobb esetben 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló. A beruházás költsége 1,5 milliárd forint, de az éves bevétel 1 milliárd forint körüli lehet, így már a második évben megtérül - közölte korábban Bardóczi Sándor főtájépítész. A megtermelt hasznot természetvédelmi programok indítására fordíthatná Budapest.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.

  • 2020.09.13

Karácsony: gyerekként én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

A főpolgármester közölte: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.