Karácsony: a Lánchidat mindenképpen felújítjuk

Karácsony: a Lánchidat mindenképpen felújítjuk

A Lánchidat nemzeti kincsnek tekintjük, ezért akkor is fel fogjuk újítani, ha beleroskadunk, mégpedig lehet, hogy beleroskadunk - írta a főpolgármester közösségi oldalán.


Karácsony Gergely szerint a Fidesz pont annyi pénzt készül elvonni Budapesttől, amiből minden évben újra és újra fel tudnák újítani a Lánchidat.
Ha jól értem, azt szeretnék bemagyarázni a közvéleménynek, hogy a Lánchíd állapota 170 év után váratlanul leromlott azért, mert a budapestiek ellenzéki polgármestereket és főpolgármestert választottak októberben - írja Karácsony.

A főpolgármester a Facebookon kifejtette: hivatalba lépése után azonnal jelezte a Kormánynak, hogy az előző városvezetés közbeszerzése alapján nem elég a beígért hatmilliárd forint kormányzati támogatás a Lánchíd és az Alagút felújítására, a főváros pedig a saját 17,3 milliárdos részénél többet nem tud költeni.

Karácsony hozzátette: ő tiltotta ki az 5 tonna feletti járműveket a hídról, a közútkezelő pedig napi szinten ellenőrzi, a kisebb javításokat azonnal elvégzi, és hetente jelentést tesznek a híd állapotáról, vagyis vigyáznak a Lánchídra.

A kormány-főváros megbeszélésen Tüttő Kata és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesek is világossá tették: a Lánchidat mindenképpen felújítjuk, megváltozott műszaki tartalommal, összhangba hozva a Széchenyi tér átalakításával.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.