Karácsony: A legnagyobb kihívásokat városi szinten tudjuk kezelni

Karácsony: A legnagyobb kihívásokat városi szinten tudjuk kezelni

Karácsony Gergely már szövetségeseket is talált Budapestnek a küzdelemben, hogy elérjék: az EU közvetlenül a városokat támogassa anyagilag.

Karácsony Gergely megválasztása óta arra törekszik, hogy a V4-ek fővárosaival szoros együttműködést alakítson ki. Már csak azért is, mert mind a négy főpolgármesternek egy konzervatív, demagóg kormányzattal kell harcolnia a városa érdekeiért. Közös céljuk tehát, hogy a szuperkorrupt kormányzatot megkerülve:

Karácsony: a városok közvetlenül kapjanak EU-s pénzeket!

Ezen törekvésének részeként Budapest főpolgármestere csütörtökön Prágában járt, ahol a városok egyik legfontosabb lobbiszervezete, az Eurocities éves találkozóján vett részt. 

Karácsony Gergely a HVG-nek nyilatkozva elmondta: Az Európai Uniós döntéshozatalt közelebb akarják hozni az emberekhez, valamint növelni szeretnék a városok befolyását az uniós döntéshozatalban - erről tárgyalt Prágában is. 

A szövetségbe tömörülő városok képesek megváltoztatni az uniós döntéshozatalt, aminek köszönhetően növekedne a helyi önkormányzatok szerepe. 

A hírportál kérdésére, nem fél-e a Fidesz-rezsimtől, amiért a kormányzati szint helyett a városoknak közvetlenül szerezne támogatást, a főpolgármester magabiztosan felelt:

Nem fél. Ha félne a Fidesztől, el sem indult volna főpolgármesternek.

A főpolgármester Facebookon is beszámolt a találkozóról. Karácsony szerint az előttünk álló legnagyobb kihívásokat, mint a klímaváltozás és a lakhatási válságot, csak városi szinten tudjuk hatékonyan kezelni. Ezt pedig az EU-s támogatásoknak is tükrözniük kell. 

Karácsony már megállapodásokat is kötött Prágában Budapest érdekében! 

Hermano Sanchez Ruivoval, Párizs városdiplomáciai kapcsolatokért felelős főpolgármester-helyettésével Budapest főpolgármestere megállapodott abban, a jövőben mélyen együtt fognak működni politikai értelemben és konkrét városfejlesztési projektekben is.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.