Karácsony: A legnagyobb kihívásokat városi szinten tudjuk kezelni

Karácsony: A legnagyobb kihívásokat városi szinten tudjuk kezelni

Karácsony Gergely már szövetségeseket is talált Budapestnek a küzdelemben, hogy elérjék: az EU közvetlenül a városokat támogassa anyagilag.

Karácsony Gergely megválasztása óta arra törekszik, hogy a V4-ek fővárosaival szoros együttműködést alakítson ki. Már csak azért is, mert mind a négy főpolgármesternek egy konzervatív, demagóg kormányzattal kell harcolnia a városa érdekeiért. Közös céljuk tehát, hogy a szuperkorrupt kormányzatot megkerülve:

Karácsony: a városok közvetlenül kapjanak EU-s pénzeket!

Ezen törekvésének részeként Budapest főpolgármestere csütörtökön Prágában járt, ahol a városok egyik legfontosabb lobbiszervezete, az Eurocities éves találkozóján vett részt. 

Karácsony Gergely a HVG-nek nyilatkozva elmondta: Az Európai Uniós döntéshozatalt közelebb akarják hozni az emberekhez, valamint növelni szeretnék a városok befolyását az uniós döntéshozatalban - erről tárgyalt Prágában is. 

A szövetségbe tömörülő városok képesek megváltoztatni az uniós döntéshozatalt, aminek köszönhetően növekedne a helyi önkormányzatok szerepe. 

A hírportál kérdésére, nem fél-e a Fidesz-rezsimtől, amiért a kormányzati szint helyett a városoknak közvetlenül szerezne támogatást, a főpolgármester magabiztosan felelt:

Nem fél. Ha félne a Fidesztől, el sem indult volna főpolgármesternek.

A főpolgármester Facebookon is beszámolt a találkozóról. Karácsony szerint az előttünk álló legnagyobb kihívásokat, mint a klímaváltozás és a lakhatási válságot, csak városi szinten tudjuk hatékonyan kezelni. Ezt pedig az EU-s támogatásoknak is tükrözniük kell. 

Karácsony már megállapodásokat is kötött Prágában Budapest érdekében! 

Hermano Sanchez Ruivoval, Párizs városdiplomáciai kapcsolatokért felelős főpolgármester-helyettésével Budapest főpolgármestere megállapodott abban, a jövőben mélyen együtt fognak működni politikai értelemben és konkrét városfejlesztési projektekben is.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

  • 2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

  • 2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.