Karácsony: A sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia!

Karácsony: A sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia!

A magyarországi médiahelyzetről beszélgetett kedden Karácsony Gergely főpolgármester a legrangosabb nemzetközi sajtószabadságért küzdő újságírószervezetek delegációjával.

A találkozó után Karácsony Facebook-oldalán leírta: a sajtó szabadsága és sokszínűsége teszi lehetővé a hatalom elszámoltathatóságát. Ez biztosítja, hogy az állampolgárok megismerjék a politikusok álláspontját, hogy tájékoztatást kapjanak az életüket érintő közügyekről. 

Karácsony szerint a fővárosnak is ki kell vennie részét a szabad sajtó biztosításában. A főpolgármester szerint Budapest ezt úgy tudja megtenni, ha "saját kommunikációs és hirdetési tevékenységében szigorúan piaci alapon jár el".

A fővárosnak következetesen érvényesítenie kell az állampolgárok információhoz fűződő jogait és érdekeit!

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.