Karácsony: A sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia!

Karácsony: A sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia!

A magyarországi médiahelyzetről beszélgetett kedden Karácsony Gergely főpolgármester a legrangosabb nemzetközi sajtószabadságért küzdő újságírószervezetek delegációjával.

A találkozó után Karácsony Facebook-oldalán leírta: a sajtó szabadsága és sokszínűsége teszi lehetővé a hatalom elszámoltathatóságát. Ez biztosítja, hogy az állampolgárok megismerjék a politikusok álláspontját, hogy tájékoztatást kapjanak az életüket érintő közügyekről. 

Karácsony szerint a fővárosnak is ki kell vennie részét a szabad sajtó biztosításában. A főpolgármester szerint Budapest ezt úgy tudja megtenni, ha "saját kommunikációs és hirdetési tevékenységében szigorúan piaci alapon jár el".

A fővárosnak következetesen érvényesítenie kell az állampolgárok információhoz fűződő jogait és érdekeit!

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.