Karácsony elérte: tapasztalt képviselő dolgozik majd Budapestért Brüsszelben

Karácsony elérte: tapasztalt képviselő dolgozik majd Budapestért Brüsszelben

Karácsony Gergely felkenésére Jávor Benedek fogja Budapestet képviselni Brüsszelben. 

Január 1-től a korábbi európai parlamenti képviselő, Jávor Benedek vezeti majd a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét. A volt EP-képviselő klímaváltozással és innovációval fog foglalkozni.

Ha igény van rá, akár a magyarországi nagyvárosoknak is felajánlanák Jávor elismert szakmai munkáját. 

Mint ismert, Jávor Benedek már EP-képviselőként is többszörösen elismerték. Hajthatatlan munkát végzett hazánk természeti kincseinek megóvása érdekében. Paks2-ről például mindent eltitkoltak volna Orbánék, ha Jávor Benedek nem perelte volna ki az információkat.  

Erre a profizmusra számíthatunk tőle Budapest képviseletében is.

Egy HVG-nek adott interjúban Jávor elmondta: a kormány megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű településeket, és „különös figyelmet fognak szentelni Budapest kivéreztetésének, nyilvánvalóan azért, hogy lehessen mutogatni: az ellenzék még városokat sem tud üzemeltetni, hogyan tudnának kormányozni”.  Éppen ezért a kormányzati elvonásokat kompenzálandó uniós forrásokat kell szerezni.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.