Karácsony felkészíti a fővárost a koronavírus elleni védekezésre

Karácsony felkészíti a fővárost a koronavírus elleni védekezésre

Karácsony Gergely felelősen viselkedik a koronavírus ügyében. Megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum. Ez már most fontos intézkedések sorát hozta. 

Szerdán délelőtt megalakult Budapesti Egészségügyi Fórum. Ezen az összes egészségügyért felelős kerületi vezető részvét vesz. Bár a fórum ülésén a várólisták megszüntetéséhez szükséges kerületi intézkedésekről terveztek egyeztetést, a járványveszély átírta a napirendet.

Karácsony: A főváros és a fővárosi intézmények teszik a dolgukat.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere felelős módon viselkedik a járvány ügyében. Facebook-oldalán számolt be arról, milyen döntéseket hoztak.

 1. A BKV járatain az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát tovább növelik.
 2. A dolgozóikat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.
 3. A BKK határozatlan időre felfüggeszti az első ajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak, elkerülve így az esetleges tumultusokat.
 4. A már utcán lévő tájékoztató kampány angol nyelvű változatát is elkészítik, a Budapestre – egyre fogyatkozó számban - érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.
 5. A hajléktalanellátó intézmények számára külön protokollt dolgoznak ki, az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében.
 6. Az intézményeket felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat, egyéb intézményeket.
 7. Kérik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagylétszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. A szervezőknél szorgalmazzák, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.
 8. Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeiknek. A már kialakult helyzet, és a várhatóan elkerülhetetlen intézkedések jelentős terhet rónak a városra és az intézményekre, szükségesnek látszik a fővárosi és kerületi költségvetések áttekintése is, erről a kerületekkel egyeztettek. Szükségesnek látják a soron kívüli egyeztetéseket a kormánnyal is.
A főváros teszi a dolgát, a budapestiek egészsége és biztonsága most minden más szempont elé sorolódik. Bízunk benne, hogy sikerül gátat szabni a járvány terjedésének és mielőbb visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba.

- Tette hozzá Karácsony Gergely.

A főváros és intézményei, cégei mindent megtesznek a koronavírus elleni küzdelemben az operatív törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

A főpolgármester tehát arra kér minden budapestit, kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére.

Ugyanakkor a főpolgármester abban is bízik, hogy sikerül mielőbb sikerült javítani az operatív törzzsel való együttműködésen és információáramláson. 

Rajtunk biztosan nem fog múlni.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
 • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

 • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

 • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.