Partizán: Karácsony gondol a Városliget jövőjére

Partizán: Karácsony gondol a Városliget jövőjére

Jó látni, hogy Karácsony Gergely megválasztása óta végre olyan főpolgármestere van Budapestnek, aki hajlandó részletes tájékoztatást adni a nyilvánosságnak minden ügyben.

A Partizán hétfő este mutatta be legújabb dokumentumfilmjét a Városliget sanyarú sorsáról. Kiderült például, hogy brutális titkolózás van a beruházás körül. A határidők egyre csak tolódnak, az árak pedig folyton növekednek, de a részletekről semmit sem lehet tudni. 

Pedig, ahogy a dokumentumfilm egyik megszólalója fogalmazott: A városligetben maga a park az élmény, ebbe szükségtelen plusz szolgáltatásokat, vásárolható élményeket begyömöszölni.  

A filmvetítést követően élő adásban beszélgetett Gulyás Márton Budapest főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel és a főváros új főépítészével, Bardóczi Sándorral a Liget jövőjéről.

Budapest főpolgármestere a beszélgetés alatt letaglózó erejűnek nevezte a Partizán dokumentumfilmjét. 

Karácsony: Tíz körmünkkel fogjuk vissza, hogy a Liget lerombolása ne folytatódhasson.

Karácsony Gergely szerint a Városliget ügyében elsősorban politikai eszközei vannak Budapestnek. Így sikerült elérni például azt, hogy a Fidesz-rezsim azt mondja, tudomásul veszi a városvezetés akaratát és nem kezdi el megépíteni azokat az épületeket, amiknek az építése még nem indult el. 

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az Orbán-kormány szánalmas módon folyamatos fenyegetőzéssel próbálja Karácsony Gergelyt meggyőzni arról, engedjen a Liget ügyében. A főpolgármester azonban nem enged az ócska fenyegetőzéseknek. 

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.