Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

Immár világszerte június jelenti a Pride hónapját, ami elsejével Magyarországon is elstartolt. Külön kiemelendő az idei Pride hónap kapcsán, hogy Budapestnek végre olyan főpolgármestere van, aki rendszeresen részt vesz a Budapest Pride felvonuláson. 

Bár idén júliusban a járvány miatt nem lesz felvonulás, több rendezvény is csúszik. Karácsony Gergely mégis megragadta az alkalmat, hogy Budapest főpolgármestereként köszöntőt írjon a Pride hónap elindulása alkalmából. 

Karácsony Gergely szerint, miután az országgyűlés elfogadta a 33-as törvény, most még fontosabb hogy a főváros támogassa az LMBTQ közösség munkáját. Szükség van arra, hogy mindenki képviselve és képviseltetve legyen. Budapest nem csak összetartó közösség, de elfogadó, nyitott is.

Nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy.

Ugyan idén júliusban a járványhelyzet miatt nem vonulhatunk együtt, ez még nem azt jelenti, hogy nem ünnepelhetjük meg a Pride hónapot. Már azzal is támogatjuk a közösséget, hogy ha beszélünk róla, ha olvasunk a fontos LMBTQ személyekről, akár ha megnézünk filmeket LMBTQ eseményekről, vagy felhívjuk a figyelmet a közösséget érintő ügyekre és kifejezzük a támogatásunkat egymás felé.”

-tette hozzá köszöntőjében Budapest főpolgármestere. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!