Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

Immár világszerte június jelenti a Pride hónapját, ami elsejével Magyarországon is elstartolt. Külön kiemelendő az idei Pride hónap kapcsán, hogy Budapestnek végre olyan főpolgármestere van, aki rendszeresen részt vesz a Budapest Pride felvonuláson. 

Bár idén júliusban a járvány miatt nem lesz felvonulás, több rendezvény is csúszik. Karácsony Gergely mégis megragadta az alkalmat, hogy Budapest főpolgármestereként köszöntőt írjon a Pride hónap elindulása alkalmából. 

Karácsony Gergely szerint, miután az országgyűlés elfogadta a 33-as törvény, most még fontosabb hogy a főváros támogassa az LMBTQ közösség munkáját. Szükség van arra, hogy mindenki képviselve és képviseltetve legyen. Budapest nem csak összetartó közösség, de elfogadó, nyitott is.

Nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy.

Ugyan idén júliusban a járványhelyzet miatt nem vonulhatunk együtt, ez még nem azt jelenti, hogy nem ünnepelhetjük meg a Pride hónapot. Már azzal is támogatjuk a közösséget, hogy ha beszélünk róla, ha olvasunk a fontos LMBTQ személyekről, akár ha megnézünk filmeket LMBTQ eseményekről, vagy felhívjuk a figyelmet a közösséget érintő ügyekre és kifejezzük a támogatásunkat egymás felé.”

-tette hozzá köszöntőjében Budapest főpolgármestere. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.