Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

A helyzet javult, de a veszély még nem múlt el. Megint sok múlhat a budapestieken - Karácsony Gergely főpolgármester szerint.

A főpolgármester facebook bejegyzésében írt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gondolatairól. Ugyan enyhült a járvány és eltörölték a kijárási korlátozást, de a vírus ugyanaz, a veszély továbbra is fennáll.

"Ugyanaz az ellenfél, mint eddig. Ugyanúgy komolyan kell venni. Még bármi megtörténhet - ezt mondja a virológus szakember arról, hogy a járvány bármikor visszatérhet. Vegyük komolyan a szavait!" - írta Karácsony

A járvány első hullámát sikerült megtörni, de most újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. A helyzet egyelőre ugyan nem drámai, de rajtunk is nagyban múlik, hogy mi lesz a folytatás.

Karácsony Gergely felelősségteljes viselkedésre kéri a budapestieket.

Ahogy eddig is jelentős részben a budapestiek példás és tiszteletreméltó fegyelmezettségével sikerült gátat szabni a járvány terjedésének, úgy a járvány esetleges második hullámának kordában tartása is ezen, a budapestiek belátásán múlhat.
Korábban a Fidesz Budapestet, a budapestieket és különösen Karácsony Gergelyt próbálta meg a járvány bűnbakjaként beállítani. Mintha a főváros lakói tehetnének az egészről. Orbánék politikai alapú, üres vádjai természetesen hamisnak bizonyultak. És ha megfogadjuk a polgármester szavait, akkor nem tudnak rajtunk fogást találni a kormány hazug módon vádaskodó politikusai. De ami még fontosabb, elkerüljük a fertőzést!

A főpolgármester felhívta a figyelmet, hogy ugyan szabadabban közlekedhetünk, de továbbra is tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Mossunk gyakran kezet, hordjunk maszkot és tartsuk meg a védőtávolságot.

"Figyeljünk egymásra, különösen az idősebbekre!"

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!