Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

A helyzet javult, de a veszély még nem múlt el. Megint sok múlhat a budapestieken - Karácsony Gergely főpolgármester szerint.

A főpolgármester facebook bejegyzésében írt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gondolatairól. Ugyan enyhült a járvány és eltörölték a kijárási korlátozást, de a vírus ugyanaz, a veszély továbbra is fennáll.

"Ugyanaz az ellenfél, mint eddig. Ugyanúgy komolyan kell venni. Még bármi megtörténhet - ezt mondja a virológus szakember arról, hogy a járvány bármikor visszatérhet. Vegyük komolyan a szavait!" - írta Karácsony

A járvány első hullámát sikerült megtörni, de most újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. A helyzet egyelőre ugyan nem drámai, de rajtunk is nagyban múlik, hogy mi lesz a folytatás.

Karácsony Gergely felelősségteljes viselkedésre kéri a budapestieket.

Ahogy eddig is jelentős részben a budapestiek példás és tiszteletreméltó fegyelmezettségével sikerült gátat szabni a járvány terjedésének, úgy a járvány esetleges második hullámának kordában tartása is ezen, a budapestiek belátásán múlhat.
Korábban a Fidesz Budapestet, a budapestieket és különösen Karácsony Gergelyt próbálta meg a járvány bűnbakjaként beállítani. Mintha a főváros lakói tehetnének az egészről. Orbánék politikai alapú, üres vádjai természetesen hamisnak bizonyultak. És ha megfogadjuk a polgármester szavait, akkor nem tudnak rajtunk fogást találni a kormány hazug módon vádaskodó politikusai. De ami még fontosabb, elkerüljük a fertőzést!

A főpolgármester felhívta a figyelmet, hogy ugyan szabadabban közlekedhetünk, de továbbra is tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Mossunk gyakran kezet, hordjunk maszkot és tartsuk meg a védőtávolságot.

"Figyeljünk egymásra, különösen az idősebbekre!"

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.