Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ismét bebizonyosodott, hogy Budapestet egy emberséges, mindenkire figyelő főpolgármester vezeti.

Az Állatvédő Liga Facebook-oldalán tett közzé egy megrendítő történetet. Szerda reggel a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai épp a szemeteseket ürítették, amikor az egyik tárolóból halk nyávogást hallottak.

Azonnal leálltak és kiszedték a csöpp cicát, akit az elkövető egy zsákba rejtett. Ha nem figyelnek fel a nyávogásra már nem élne, hiszen a gépbe került volna.

A dolgozók azonnal segítséget kértek az Állatvédő Ligától. Addig, amíg ők odaértek, az FKF munkatársai vigyáztak a cicusokra a teherautóban.

Ilyenek az igazi hétköznapi hősök!

"Taps jár az FKF munkatársainak! Hősök" - írta az Állatvédő Liga. Mi pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy a Liga dolgozóinak is jár a taps. Köszönjük!

Az ilyen esetek egyértelműen rávilágítanak, mennyire fontos, hogy a politikusok is foglalkozzanak az állatvédelem fontosságával. 

Ebben élen jár Karácsony Gergely főpolgármester. Ő felismerte azt, mennyire fontos a kiszolgáltatott kisállatok megóvására felhívni a figyelmet. Többek közt ezért is mondott köszönetet az FKF munkatársainak és az Állatvédő Ligának is.

A koronavírus-járvány miatt egyébként különösképp fontos, hogy egy olyan főpolgármester vezeti Budapestet, aki látja az állatvédelem fontosságát. A járvány ugyanis sajnos a házi- és vadállatok megítélését is rontotta. Sokan megijedtek, mert azt hitték, az állatok is terjeszthetik a vírust. Emiatt több kutya, macska az utcára került.

Most tehát elengedhetetlen, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az olyan hétköznapi hősökre, mint az FKF munkatársai és az Állatvédő Liga!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.