Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ismét bebizonyosodott, hogy Budapestet egy emberséges, mindenkire figyelő főpolgármester vezeti.

Az Állatvédő Liga Facebook-oldalán tett közzé egy megrendítő történetet. Szerda reggel a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai épp a szemeteseket ürítették, amikor az egyik tárolóból halk nyávogást hallottak.

Azonnal leálltak és kiszedték a csöpp cicát, akit az elkövető egy zsákba rejtett. Ha nem figyelnek fel a nyávogásra már nem élne, hiszen a gépbe került volna.

A dolgozók azonnal segítséget kértek az Állatvédő Ligától. Addig, amíg ők odaértek, az FKF munkatársai vigyáztak a cicusokra a teherautóban.

Ilyenek az igazi hétköznapi hősök!

"Taps jár az FKF munkatársainak! Hősök" - írta az Állatvédő Liga. Mi pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy a Liga dolgozóinak is jár a taps. Köszönjük!

Az ilyen esetek egyértelműen rávilágítanak, mennyire fontos, hogy a politikusok is foglalkozzanak az állatvédelem fontosságával. 

Ebben élen jár Karácsony Gergely főpolgármester. Ő felismerte azt, mennyire fontos a kiszolgáltatott kisállatok megóvására felhívni a figyelmet. Többek közt ezért is mondott köszönetet az FKF munkatársainak és az Állatvédő Ligának is.

A koronavírus-járvány miatt egyébként különösképp fontos, hogy egy olyan főpolgármester vezeti Budapestet, aki látja az állatvédelem fontosságát. A járvány ugyanis sajnos a házi- és vadállatok megítélését is rontotta. Sokan megijedtek, mert azt hitték, az állatok is terjeszthetik a vírust. Emiatt több kutya, macska az utcára került.

Most tehát elengedhetetlen, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az olyan hétköznapi hősökre, mint az FKF munkatársai és az Állatvédő Liga!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.