Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

 

Karácsony Gergely azért fogalmaz ilyen konkrétan, mert az egykor szebb napokat látott Origo nevét bitorló fideszes kamuhírportál olyan ostobaságokat írt, miszerint "Soros nyíltan bevásárolta magát a fővárosi vezetésbe" és egyszer majd "be fogja nyújtani a számlát". A nevezett szennylapot nem linkeljük, nem akarunk senkit arra kárhoztatni, hogy ilyen oldalakkal mérgezze magát.

Annyi elég hozzá, hogy hozza a formát a hazudozásairól és gyűlöletkeltő írásairól hírhedt fideszes féknyúzgyár: még azt is számon kérik, hogyan számolnak majd el a támogatással, miközben az még meg sem érkezett. A gusztustalan cikk egyébként még helyesírási hibáktól is hemzseg, pedig a rengeteg állami pénzből igazán telhetne egy korrektorra.

Mindenesetre Karácsony Gergely karakán és méltó módon helyre rakta a fideszes bérpropagandistákat a Facebookon! 

Karácsony közölte: "Soros György adományáról, mint minden beszerzésünkről be fogunk számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytattuk a szükséges tárgyalásokat, megkötöttük a megállapodásokat."

Azt is írta:

Budapest szolidáris város, a bajban nyújtott támogatás erősíti a közösséget. A város közösségét, amelynek erejével ezt a járványt is le fogjuk gyűrni.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy a budapesti születésű milliárdos üzletember a vagyonát kezelő alapítványokon keresztül egymillió euróval támogatja Budapest küzdelmét a koronavírus-járvány ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.