Karácsony nőket segítő intézkedések sorát jelentette be nőnap alkalmából

Karácsony nőket segítő intézkedések sorát jelentette be nőnap alkalmából

Budapest főpolgármestere kiáll a nők jogaiért. A nőnap alkalmából szervezett tüntetésen példaértékű intézkedések sorát jelentette be. 

Legyen Nőnap címen vasárnap, a Hősök terén tartottak tüntetést. Az esemény fővédnöke Karácsony Gergely főpolgármester volt.

A demonstráción kiálltak a nők jogaiért, az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért.

Karácsony Gergely felszólalásában hangsúlyozta: arra kapott felhatalmazást, hogy Budapest mindenkié legyen, férfiaké és nőké egyaránt. A férfiaknak is jobb egy olyan világban, ahol a nőknek is jobb.

Nem véletlen, hogy két főpolgármester-helyettes is segíti munkáját a város élén. Bár nem az számított, melyik nemhez tartoznak, hatból három fővárosi cég élére is nőt neveztek ki. "Egyszerűen jobbak voltak”.

Karácsony csatlakozik Baranyi Krisztina kezdeményezéséhez. 

A főpolgármester bejelentette, a főváros vezetése csatlakozik Ferencváros polgármesterének, Baranyi Krisztinának a kezdeményezéséhez. Végett lakássá alakítják a főváros lakásainak jelentős részét. Ezzel hatalmas segítséget nyújtva a családon belüli erőszak áldozatainak. 

Intézkedések sorával segít Karácsony Gergely a családon belüli erőszak áldozatainak. 

Budapest új városvezetése a Nők a Nőkért Egyesület segélyvonalát is jelentősen támogatja. Ez a segélyvonal óriási segítséget tud jelenteni az erőszak áldozatául esett nőknek. Mindemellett a párkapcsolati erőszakot vagy gyerekkori szexuális bántalmazást elszenvedett nők megsegítésére létrehozott csoportjaiknak megszervezésében is segítik az egyesületet. 

Karácsony: Szimbolikus gesztusokon túl konkrét lépéseket is teszünk a családon belüli erőszak visszaszorításáért.

(A sárga rózsa a párkapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképe a tüntetésen. MTI) 

Karácsony Gergely a felszólalását követően Facebook-oldalán is üzent. Mint írta,

Büszke vagyok rá, hogy a főváros partnerként állhat oda az érintettek problémáit leghatékonyabban kezelő civil szervezetek mellé. Ha az Isztambuli egyezményt nem is tudjuk ratifikálni a kormány helyett, bízunk benne, hogy ezekkel a lépésekkel sikerül jobbá tennünk azoknak a nőknek az életét, akiknek óriási szüksége van a valós segítségre.

Péterfy-Novák Éva író beszédében arra szólított fel, legyenek bátrak a nők, álljanak ki egymásért és fogjanak végre össze. Szerinte "a hatalom ránk eső felének, vagyis 50 százalékának megragadására” lenne szükség.

Az esemény műsorvezetője Péterfy Bori énekesnő volt. Fellépett még többek között Oláh Ibolya, Király Linda, Kollár-Klemencz László, Menyhárt Jenő, Lakatos Márk és Szabó Balázs is. 

A Mérce közvetítése a demonstrációról:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.