Karácsony, Soproni és Baranyi fotója is az Ál-Népszabadságban

Karácsony, Soproni és Baranyi fotója is az Ál-Népszabadságban

Soproni Tamás, terézvárosi polgármester Facebook oldalán reagált a néhány nappal ezelőtt megjelent ál-Népszabadságra. 

Soproni azonban nem háborodott fel, sőt megtisztelőnek tartotta, hogy még a lejárató újságok szerkesztői is ilyen jó társaságba teszik.

A HVG.hu írta meg a minap, hogy az anno sokak számára ismert és közkedvelt Népszabadságot erősen lekoppintó újságot vittek be hozzájuk kedd délután. Az Ál-Népszabadság néven elterjedt kiadvány a bezárt lap logóját, nevét és apró grafikai elemeit is szinte tökéletesen lemásolta. A  pontosan egy hónappal az önkormányzati választások után, azaz november 13-án megjelent nyomtatott sajtó fejlécében az olvasható, hogy a "szamizdat példány, baloldaliaknak ingyenes",  így elég egyértelmű, hogy a készítőknek mi volt a céljuk. 

Az újság elkészülte bizonyára jelentős összegeket ölelt fel, hiszen gondosan meg van szerkesztve, a tartalmában pedig olvashatunk Botka-gyalázásról, az elbukott fideszes városvezetők elleni bosszúról, de láthatunk Bojár Gábor portrét, valamint a "hátlapon pedig mintegy záró üzenetként Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina és Soproni Tamás látható egy plakáton, fölöttük a szabaddemokraták egykori jelmondata (Tudjuk, Merjük, Tesszük) a madarakkal, alatt a pedig egy felhívás: Írjuk újra a múltat." - nyilatkozta a HVG. 

Semmi kétség, hogy ez az egész nem más, mint egyszerű provokáció.

Mert valakinek borzasztóan nehéz elfogadni az önkormányzati választás eredményeit. 

A HVG.hu szerkesztői egyébként felkeresték az eredeti Népszabadság kiadási és névhasználati jogával rendelkező Mediaworks-t, akik csak annyit mondtak, hogy senkinek nem adtak erre engedélyt, de nem is kérték tőlük. Ha szükségét látják, jogi útra fogják terelni az ügyet. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.