Karácsony tovább küzd a Lánchíd felújításának kormányzati támogatásáért

Karácsony tovább küzd a Lánchíd felújításának kormányzati támogatásáért

Minden eshetőségre felkészül a főpolgármester, ugyanakkor továbbra is azért fog küzdeni, hogy a kormány támogassa a Lánchíd felújítását. 

Mint ismert, Karácsony Gergely a Lánchíd felújításához hiányzó 20 milliárd forint kapcsán a kormánytól kért plusz anyagi támogatást. Orbán Viktor azonban a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján nyilvánvalóvá tette, neki nem fontosak a budapesti emberek annyira, hogy a Tarlósnak megígérten felül további támogatást adjon a Lánchíd rendbehozására. 

Karácsony: A Lánchíd a polgári Budapest szimbóluma!

Karácsony Gergely hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ügy kapcsán kijelentette: döntést kell hoznia a fővárosnak, mit tegyenek a Lánchíddal, ha nem lesz meg a felújításhoz szükséges pénz. De nem mondott még le arról sem, hogy a kormány támogatását megnyerje.

Karácsony: „Mindenképp olyan döntést szeretnénk meghozni, amit megbeszélünk az emberekkel”

Budapest főpolgármestere mindenképp megkérdezné a fővárosiakat, mi legyen a Lánchíd sorsa. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha végül a gyalogoshíddá alakítás mellett dönt a főváros, akkor is fel kell újítani a hidat. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.